Ніколи не їжте! Це вбиває! Дієтологиня назвала "бомбу" для шлунка

Справжньою бомбою для шлунка є смажені пончики, які готують у киплячій олії, найчастіше в трансжирі. Саме трансжири в сукупності з ароматизаротами і барвниками згубно впливають на організм. Таку думку висловила лікарка-дієтологиня Олена Соломатіна в інтерв'ю порталу "Вечірня Москва", передають Патріоти України.

"Трансжири – це рідкі рослинні олії, які в результаті хімічної реакції з воднем зробили твердими. Їх використовують у кондитерському виробництві під назвою "кондитерський жир" або як маргарин. Це все, що додають у тістечка, торти і випічку замість вершкового масла, змішуючи з підсолоджувачами і синтетичними ароматизаторами", – повідомила Соломатіна.

Вона додала, що особливо небезпечні для шлунка пончики, адже в їх начинку додають хімічні речовини, що імітують різні смаки, а також барвники неорганічного походження.

"Подібні вироби бюджетні, оскільки трансжири і хімічні ароматизатори разом із барвниками коштують зовсім небагато. Вони продаються поштучно або на вагу, їх купують. Але подібне тістечко – просто "бомба" для шлунка", – попередила Соломатіна. Шкідливим вона також назвала мармелад, який має яскравий колір і нагадує гумку, через велику кількість барвників.

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...