
Справжньою бомбою для шлунка є смажені пончики, які готують у киплячій олії, найчастіше в трансжирі. Саме трансжири в сукупності з ароматизаротами і барвниками згубно впливають на організм. Таку думку висловила лікарка-дієтологиня Олена Соломатіна в інтерв'ю порталу "Вечірня Москва", передають Патріоти України.
"Трансжири – це рідкі рослинні олії, які в результаті хімічної реакції з воднем зробили твердими. Їх використовують у кондитерському виробництві під назвою "кондитерський жир" або як маргарин. Це все, що додають у тістечка, торти і випічку замість вершкового масла, змішуючи з підсолоджувачами і синтетичними ароматизаторами", – повідомила Соломатіна.
"Подібні вироби бюджетні, оскільки трансжири і хімічні ароматизатори разом із барвниками коштують зовсім небагато. Вони продаються поштучно або на вагу, їх купують. Але подібне тістечко – просто "бомба" для шлунка", – попередила Соломатіна. Шкідливим вона також назвала мармелад, який має яскравий колір і нагадує гумку, через велику кількість барвників.

В Українському гідрометеорологічному центрі розповіли, хто у світі працює над довгостроковими прогнозами погоди, на чому вони базуються, від чого залежать, а також якою може бути цьогорічна зима в Україні, передають Патріоти України з посиланням на пре...
В Україні ще до початку війни з'явилася проблема спустошення сіл, і вона триватиме далі, якщо не буде вжито заходів. Про це в опублікованому 3 грудня інтерв'ю "РБК-Україна" заявила директорка Інституту демографії та соціальних досліджень імені Михайла ...