Ніколи не купуйте ці продукти: Експерт розповів про підробки на ринку, які дуже небезпечні (відео)

Експерт з прав споживачів Максим Несміян пройшовся київськими ринками, куди українці йдуть по дешевші продукти, й розповів, які пастки готує дешевизна деяких товарів. У сюжеті "Сніданку з 1+1" він пояснив, що продавці приховують від очей споживачів та які продукти не можна купувати, передають Патріоти України.

На одному з ринків на лівому березі Києва експерт хотів перевірити якість м'яса, та спілкування не задалося, продавчиня почала кидатися на нього й знімальну групу журналістів. І це не дивно, адже, каже Несміян, він встиг взяти до рук запаковане м'ясо, а воно - невідомого походження, на ньому немає маркування.

Потім експерт пішов на інший ринок й побачив там фальсифікат масла, в якому взагалі немає молочних жирів. З оливковою олією там теж проблема: справжня за низьких температур гусне. І топ з фальсифікатів на ринку - червона ікра за 100 гривень.

"100 грн за банку червоної ікри або 35 грн за пачку масла - дуже мало, адже щоб приготувати кілограм якісного масла, потрібні десятки літрів молока", - зазначається у сюжеті.

Тож експерт з прав споживачів пояснив, які відрізнити справжню червону ікру від підробки: киньте ложку ікри у гарячу воду - там, де справжня, вода побіліє, а у випадку фальсифікату вона не змінить кольору.

Якісне масло повинно повністю розчинятися в гарячій воді, зафарбовуючи її в молочний колір. Крім того, цей продукт за низьких температур має "задубіти". Якщо в ньому є рослинні жири - вони не дадуть йому цього зробити. Також якісне вершкове масло, кинуте на розігріту сковороду, буде виділяти приємний молочний аромат і дасть характерну пінку.

"Дістав з-під завалів трьох людей": У Дніпрі 14-літній підліток допомагав рятувати постраждалих після атаки РФ (фото)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:52

Місцеві журналісти також поспілкувались з юним рятувальником. Тимофій мешкає неподалік п'ятиповерхівки, в яку влучив ворожий снаряд. Він відразу прибіг на місце трагедії та почав допомагати рятувальникам. Юнак допомагав виводити постраждалих людей з ме...

Вигадали нову схему: Шахраї під виглядом співробітників ДБР виманювали у людей гроші

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:00

Аферисти пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" - від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників. Викрито групу шахраїв, які під виглядом співробітників Державного бюро розслідувань видурювали у люде...