Ніколи не пізно? Сімдесятирічна жінка в Уганді народила двійню (відео)

70-річна Сафіна Намуквая народила двійню в одній з лікарень Уганди. Вона стала мамою вдруге за останні 3 роки завдяки екстракорпоральному заплідненню (ЕКЗ). Про це повідомило BBC з посиланням на Міжнародний жіночий госпіталь і центр репродуктивності, передають Патріоти України.

Жінка народила хлопчика та дівчинку 29 листопада за допомогою кесаревого розтину в репродуктивному центрі в столиці країни Кампалі. "Ми досягли надзвичайного – народили близнюків найстаршій матері в Африці, якій 70 років!", – зазначили у центрі репродуктивності.

70-річна породілля зазначила, що це диво. Пані Намуквая розповіла угандійській газеті Daily Monitor, що її вагітність була важкою. Партнер покинув її, коли дізнався про вагітність двійнятами.

"Чоловіки не люблять, коли їм кажуть, що ви носите більше однієї дитини. З того часу, як я потрапила сюди, мій чоловік жодного разу не з'являвся", – сказала вона.

Жінка зазначила, що вирішила мати дітей після того, як над нею "знущалися за бездітність". Наразі немає інформації, чи використовувала вона донорську яйцеклітину, чи власну, яку заморозили та зберігали, коли вона була молодшою.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...