Ніколи не змішуйте ці таблетки - можливі дуже небезпечні наслідки

Коли у людини щось болить, єдине, про що вона може думати – це про те, як швидко позбутися від неприємних відчуттів. І часом з аптечки в організм потрапляють всі ліки підряд, які можуть полегшити біль. Але багато лікарських препаратів не можна між собою змішувати, оскільки це може бути дуже небезпечно і навіть загрожувати життю. Про це інформують в Doctor, передають Патріоти України.

Знеболюючі та засоби проти застуди

До складу препаратів від застуди в основному входить парацетамол. Він допомагає зняти симптоми та збити температуру. Але парацетамол входить до складу і багатьох ліків проти болю. Якщо в один день прийняти обидва таких препарати, то можна перевищити допустиму дозу парацетамолу на добу. Це сильно вдарить по роботі печінки та нирок.

Кальцій і препарати проти діареї

У ліках проти діареї міститься лоперамід - він допомагає кишечнику формувати більш тверді фекалії. У кальцію є схожа властивість. Прийом одночасно таких препаратів може привести до запору.

Ібупрофен, диклофенак і аспірин

Всі ці препарати відносяться до нестероїдних протизапальних засобів. Їх вплив на організм приблизно однаковий. Якщо прийняти їх разом або поєднати хоча б два з них, може наступити передозування і це викличе сумні наслідки.

Важливо! Медики рекомендують перед прийомом препаратів обов'язково читати інструкцію. Звертати увагу на склад ліків і пункт про те, з чим не можна поєднувати. Якщо ви сумніваєтеся в тому, чи можна вам приймати цей препарат - проконсультуйтеся з лікарем.

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.