Нікуди не ходила без свого песика: Дивні подробиці обставин смерті українки, тіло якої знайшли в Італії (фото)

11 січня Валентина Король мала отримати "промесо" – громадянство в Італії. А також найближчим часом їй могли переказати гроші, які належали за догляд за чоловіком.

В Італії в місті Лоді-Веккіо знайшли мертвою 52-річну українку Валентину Король. Вона пішла з дому, а через дві доби її тіло виявили на березі каналу. Рідні та близькі уродженки Буковини називають її смерть дивною, оскільки жінка ніколи не скаржилася на життя, хоча воно в неї було зовсім не легким. Детальніше про трагедію читайте в матеріалі, який Патріоти України пропонують вашій увазі.

Італійська поліція повідомляє, що українка зникла ввечері 9 січня. Вона покинула свій дім і більше не повернулася. Чоловік оголосив її у розшук, у соцмережах почали з'являтися повідомлення про зникнення жінки. Пошукові групи навіть писали, що всім, хто зможе надати хоч якусь інформацію, обіцяють винагороду.

Валентину намагалися шукати в районі каналу, який протікає неподалік від будинку, де вона жила. До пошуків долучилися рятувальники й пожежники, але все було безуспішно.

І тільки в понеділок, 11 січня, місцеві жителі помітили на березі каналу скупчення поліції – тіло жінки знайшли. Місцевий прокурор заявив, що слідів насильницької смерті на тілі українки не виявлено. Поки розглядають дві версії: самогубство або нещасний випадок.

Її чоловік виклав на своїй сторінці фото Валентини й написав, що його дружини більше немає.

Валентина Король сама з Чернівців, але в Італії жила вже кілька років. А п'ять років тому познайомилася з уродженцем Туреччини, тоді ще 60-річним Мехметом Мермером. І незабаром вийшла за нього заміж.

Знайомі жінки тоді зазначали, що вона погарнішала, а в очах з'явився блиск. Хоча ще до офіційного шлюбу вони жили разом тривалий час.

"Ви знаєте, вона до 47 років не мала ні своєї сім'ї, ні дітей. У неї було дуже складне й важке життя, вона була самотньою. Хоча в неї є рідні сестри, свого часу разом із батьками вони поїхали в Казахстан, а Валя залишилася в Україні. Вони навіть втратили зв'язок одне з одним, але завдяки соцмережам через багато років знайшлися. Я завжди їй радила: їдь до сестер, разом вам буде краще, але вона не хотіла", – розповіла нам її близька подруга.

Кілька років тому Валентина переїхала жити до Італії. Її близька родичка розповіла, що років сім тому вмовила жінку їхати в цю країну, оскільки в Україні в неї життя не складалося. Там Валентина прибирала будинки та квартири італійців і доглядала літніх людей. Звичайна доля української заробітчанки.

Знайомі кажуть, що ті, у кого вона працювала, любили її за старанність і охайність. І людиною вона була доброю й дуже щирою. Однак її родичка додає, що Валя після від'їзду перестала виходити на зв'язок. "Я вже через соцмережі її знайшла й запитала, як справи. І тоді вона мені сказала, що вийшла заміж за турка", – каже родичка.

"Я ще дивувалася, що так швидко вона вийшла заміж, усе ж таки й вік. Але вона казала, що хоче просто людського щастя, якого в неї раніше не було", – теж згадує подруга.

Разом Валентина і Мехмет побували на його батьківщині, у Туреччині. Тоді жінка написала одній із подруг про поїздку: "Хоч світ подивлюся".

Як видно з фото на їхніх сторінках у соцмережах, вони побували в родині Мехмета, зустрічалися з його близькими, рідними, старенькою мамою. Разом об'їздили місцеві визначні пам'ятки, фотографувалися з маленькими племінниками.

Усе було добре в сім'ї Валентини, начебто вона була щаслива. Але два роки тому в її чоловіка стався параліч, він якось дуже швидко постарів.

"Він узагалі був політичним біженцем із Туреччини. Багато років працював в Італії далекобійником. Й інсульт його розбив, коли він був у дорозі. Добре, що його колеги помітили це. Вони привезли його Валі напівживого. Вона весь цей час його доглядала, піднімала на ноги", – каже родичка.

Знайомі українки кажуть, що після цього життя Валентини сильно змінилося. По-перше, вона вже не могла працювати. За місцевими законами, близький родич зобов'язаний доглядати свого хворого партнера. Іноді жінка могла сходити до сусідів на кілька годин, прибрати квартиру й заробити зайву копійчину.

Але вона майже не знала італійської мови, і це дуже їй заважало. Багато місяців жінка намагалася оформити пенсію з догляду чоловіка – усього 500 євро – але пробити італійську бюрократичну систему так і не вдалося.

А дехто зі знайомих каже, що пара почала сваритися, чоловік надто переймався через гроші. Хоча Валентина намагалася ні з ким не ділитися жалощами – тільки іноді в розмові в неї проскакували зізнання про важкий характер чоловіка.

За словами сестри, 11 січня Валентина Король мала отримати "промесо" – громадянство в Італії. А також найближчим часом їй могли переказати гроші, які належали з догляду чоловіка. Отримала вона їх чи ні – ніхто ще не знає.

"Ми з нею говорили про те, що як тільки вона отримає "промесо", ми займемося купівлею квартири для неї й чоловіка тут, у Чернівцях. Вона збиралася перевезти його сюди на реабілітацію, а заодно зайнятися своїм здоров'ям, тому що давно почувалася погано. Ще в п'ятницю вдень [8 січня] я їй послала SMS, вона відповіла "Ок, потім подивлюся". А вже наступного дня я почала скидати їй фото квартир, але вона не відповідала.

Я не могла зрозуміти, чому. А коли побачила її фото в інтернеті, то подумала, що це невдалий жарт. Досі ми не знаємо, чому вона померла і що сталося. Чоловік плаче, я не розумію, що він каже італійською. Писали, що спочатку сусіди знайшли її сумочку на лавці в парку і принесли її. А потім уже знайшли її тіло в цій канаві. Куди вона пішла? Вона свого собаку залишила вдома, але без нього вона нікуди не ходила. І чоловіка вона не залишала. Це дуже дивно. І жодної депресії в неї ніколи не було. Вона була жінка-свято, ніколи ні на що не скаржилася, завжди усміхалася", – губиться у здогадках її родичка.

У Чернівцях у жінки залишилася приватизована кімната в гуртожитку.

Поховають Валентину в Італії. Але поки що триває розслідування і тіло жінки чоловікові не віддають. Вона так і не повернеться до рідних Чернівців навіть після смерті. Що буде з її хворим чоловіком, також поки невідомо, адже з близьких у цій країні в нього теж була тільки дружина.

Джерело: Обозреватель

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...