Німецькі археологи розкопали баварську принцесу доби "темних віків" (фото)

Археологи виявили у Баварії останки молодої жінки 18–25 років, яка померла близько 500 року нашої ери. Її похоронний інвентар включав намисто зі скляних намистин, золоте кольє, кульку з гірського кришталю, а також кілька фібул та посудину. На думку дослідників, вона належала до місцевої знаті та, ймовірно, була принцесою. Про результати розкопок повідомляється у прес-релізі району Пассау, передають Патріоти України.

Після падіння Римської імперії на півдні сучасної Німеччини та навколишніх територіях почало складатися плем'я баварів, проте вперше у письмових джерелах воно згадується лише у середині VI століття. Імовірно, бавари сформувалися на основі залишків кельтського та римського населення, частини алеманських та франкських племен, а також інших німецьких найманців, які перебували на службі у Риму. Хоча є й інші гіпотези, у яких бавари розглядаються як мігранти з Богемії.
Археологи зазначають, що на початку VI століття (близько 530 року) на територіях, зайнятих баварами, суттєво змінився похоронний обряд. Так, разом із померлими чоловіками місцеві жителі стали класти зброю – такий звичай невідомий ні в Богемії, ні в сусідній Тюрінгії, хоча зустрічається у деяких інших племінних спілок, наприклад, у алеманів. Крім того, в цей же час жінок почали ховати разом із їхніми прикрасами.

Археолог Алоїс Шпіледер (Alois Spieleder) зазначив, що дівчина належала до місцевої знаті та її по праву можна називати принцесою. Ранньосередньовічний некрополь, на думку дослідників, почали використовувати приблизно 500 року нашої ери. Це датування підтверджується судиною, схожою формою на пізньоантичні зразки, але прикрашеним в німецькому стилі. Поруч із ним була фібула у формі птиці, що також підтверджує вік могили.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...