"Німецький кулеметник відмінно знав свою справу і вів кинджальний вогонь на забій. Шансів у атакуючих не було": Жахлива знахідка під Бердичевом допомогла відкрити страшну правду про 1941 рік (фото)

Вже кілька днів на території Бердичівського району поблизу села Семенівка працюють археологи історико-патріотичного об’єднання "Пошук", які ведуть розкопки у місцях ймовірних поховань учасників ІІ світової війни, повідомляють Патріоти України.

Нещодавно було знайдено тіла 10 невідомих солдат, які були урочисто поховані у селі Іванківці. Однак розшуковці продовжують свою роботу і в неділю, 12 травня, натрапили на братню могилу чергових жертв війни.

На офіційній сторінці історико-патріотичного об’єднання «Пошук» у соціальній мережі «Фейсбук» з’явилася інформація про чергові рештки солдат, які були знайдені ними у неділю, поблизу села Семенівка. Як стверджують археологи, тіла належать бійцям радянської армії. У селі Семенівка Бердичівського району житомирські пошуківці виявили рештки п’ятьох солдат Червоної армії, які загинули у боях 1941 року. Нагадаємо, що в місцях розкопок раніше вже були знайдені тіла кількох солдатів.

Під час археологічних досліджень пошуківці натрапили на воронку від великокаліберного снаряда, в якій знаходилися рештки п’яти солдат, 4 смертних медальйони і підписану ложку з прізвищем та ініціалами. Щоб розкопати, зачистити і розділити солдатів групі археологів з 6 осіб знадобилося 6 годин.

«Кадрових військових, підготовлених і екіпірованих, послали в атаку на відкритій місцевості. Німецький кулеметник відмінно знав свою справу і вів кинджальний вогонь на забій. Шансів у атакуючих не було. Про це свідчать очевидці, а також німецькі кулі, знайдені в солдатах. На невеликій ділянці землі в липні 1941 року відбулося справжнє побоїще», — відтворили картину запеклого бою члени ІПО «Пошук».

Джерело: berdichev.biz

"Потрібно все повністю змінювати": Командувач Нацгвардії пояснив, чому треба мобілізація

вівторок, 23 квітень 2024, 17:50

У Національній гвардії України критично не вистачає особового складу через тривалу війну з російськими окупантами. Про це заявив командувач НГУ Олександр Півненко в інтерв'ю виданню LIGA.net, передають Патріоти України. "Не буде мобілізації - не буде р...

Одна з країн Європи хоче радикально змінити правила для українських біженців: Чого чекати

вівторок, 23 квітень 2024, 17:23

У Норвегії пропонують продовжити колективний захист для українців із 3 до 5 років, що дасть уряду та парламенту Норвегії більше часу та можливостей для вирішення ситуації із українськими біженцями. Також розглядається можливість видачі звичайних дозвол...