Німецький суд відхилив позов єврейського активіста, який вимагав прибрати з церкви XIII століття антисемітський барельєф (фото)

Виттенбергська церква Святої Марії внесена до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. У ній пройшла перша меса на німецькій мові, а Мартін Лютер читав тут свої проповіді.

У 2018 році німець єврейського походження Міхаель Дюльманн подав позов проти Євангелічної церкви з вимогою знести антисемітський барельєф XIII століття з фасаду собору у Віттенберзі, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.
Барельєф зображує юдензау - сюжет, який показує євреїв п'ють молоко у свині - вона в іудаїзмі вважається нечистою твариною. В цей час рабин піднімає її хвіст, щоб оглянути задній прохід. Над зображенням написано «Шем Хамфорас» - одне з імен бога в іудаїзмі.
Іншими словами, барельєф означає, що єврейський бог - свиня. Після цього британський богослов Річард Харві опублікував онлайн-петицію за знесення барельєфа. На сьогоднішній день під нею поставили підпис більше 10 тисяч чоловік.

«Мені здається переконливою пропозиція знести середньовічну скульптуру або інтегрувати її в новий пам'ятник, - заявила Ірмгард Швейцер, президент Синоду Євангелічної церкви Німеччини. - Вона зображує неприкриту ненависть до євреїв».

Проте 24 травня 2019 року суд відхилив позов Дюльманна, ухваливши, що наявність барельєфа на фасаді не може розглядатися як акт насильства з боку церкви. Адвокат чоловіка вже оголосив, що його підзахисний має намір подати апеляцію.

ДТП за участі голови райдержадміністраці в Броварах: У поліції розповіли подробиці (фото, відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:44

Голова райдержадміністрації Броварів Володимир Майбоженко влаштував ДТП на пішохідному переході під Києвом. Попередньо відомо, що посадовець районної військової адміністрації не зупинився на забороняючий сигнал світлофору та скоїв наїзд на пішоходів. ...

Молитовний сніданок в Ужгороді завершився скандалом

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:17

26 квітня в Ужгороді відбувся молитовний сніданок з представниками різних релігійних конфесій, органів державної влади, військовим та громадськими діячами. Не оминули організатори заходу і представників Московської церкви. Це й стало причиною скандалу,...