РФ стає все "токсичнішою": Німецький виробник шин Continental відхрестився від російського ринку

На тлі масових антиросійських санкцій, введених у зв'язку з вторгненням Росії в Україну, німецький виробник шин Continental заявив про продаж своїх активів в Росії, передають Патріоти України.

Як говориться йдеться в заяві Continental, рішення також пов'язане із завершенням 2022 року фіскального року.

"Війна - це також причина, з якої ми працюємо над контрольованим виходом з російського ринку. Він передбачає продаж наших бізнес-активів в Росії, таких як завод в Калузі", – зазначив голова правління і гендиректор Continental Микола Сетцер.

Continental

Continental AG - німецький виробник шин, автомобільної електроніки та інших комплектуючих. Акції компанії враховуються при розрахунку індексу DAX. У списку найбільших компаній світу Forbes Global 2000 у 2022 році посіла 511-е місце.

Заводи компанії розташовані в Німеччині, Бельгії, Чилі, Франції, Великобританії, Португалії, Швеції, Люксембурзі, Чехії, Туреччині, Іспанії, Румунії та США.

Continental призупинила роботу в Калузі через російську агресію проти України і зупинила поставки своєї продукції в Росію ще в березні 2022 року.

Потужність російського підприємства становить близько 4 млн шин на рік, там випускали шини під марками Continental, Gislaved і Matador.

Зворотній потік? ДПСУ затримала "мандрівників" в гідрокостюмах, які нелегально повертались до України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:28

Прикордонники виявили двох чоловіків поблизу українсько-польського кордону, які намагались повернутись до України через брак роботи у Німеччині, передають Патріоти України з посиланням на Telegram-канал Державної прикордонної служби (ДПСУ). "Двох чоло...

Хто в Україні повинен пройти базову військову підготовку і де це зробити

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:42

Замість строкової служби для громадян в Україні запровадять базову військову підготовку (БЗВП). Про це йдеться у змінах до закону про мобілізацію та військовий облік, який вступить у дію 18 травня, передають Патріоти України. "Українська правда. Життя...