Ніс пораненого побратима 4 км: Далекобійник повернувся із Польщі, щоб воювати проти окупантів

Боєць на позивний Ярик з Івано-Франківська повернувся з Польщі, щоб захищати Україну. Зараз він служить у стрілецькій роті 68-ї окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша. Про це пишуть на facebook-сторінці військового формування, передають Патріоти України.

Розповідають, що до повномасштабного вторгнення РФ Ярик працював водієм-далекобійником у польській компанії, та 24 лютого усе змінило. Чоловік вирішив повернутися на Батьківщину.

"Увесь час переглядав новини з України, вночі не зміг заснути. Тому вирішив повертатися і захищати рідну землю. Роботодавець не хотів відпускати, але мене вже було не зупинити", – розповідає боєць.

Спочатку чоловіка записали в роту матеріально-технічного забезпечення, та пізніше Ярик перевівся до стрілецької роти. На фронті військовому найбільше запам'яталася спецоперація зі звільнення одного з населених пунктів. Тоді йому довелося нести пораненого побратима приблизно 4 км, адже автівки "швидкої" під'їхати не могли.

"У нас – дуже сміливі хлопці. Вони моментально оцінюють ситуацію на полі бою й ефективно реагують, бентежачи ворога", – наголошує Ярик.

Довідково. 68-ма окрема єгерська бригада належить до Корпусу резерву ЗСУ. Корпус резерву – військове з’єднання у складі Збройних сил України, що складається з кадрованих частин і є стратегічним резервом Генерального штабу ЗС України. Сьогодні бійці бригади виконують бойові завдання на Донецькому напрямку.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

У Міноборони розповіли, чи з'являться ТЦК за кордоном та чи будуть вони вручати повістки

четвер, 25 квітень 2024, 16:42

Територіальні центри комплектування і соціальної підтримки не будуть працювати за кордоном. Вручення повісток за межами України виглядає нереальним, передають Патріоти України з посиланням на речника Міністерства оборони Дмитра Лазуткіна. "ТЦК за кордо...