"Ніщо не віщувало біди": Подруга Фаріон розповіла про останні зустрічі з нею та її ексчоловіка

Подруга та колега Ірини Фаріон Оксана Микитюк розповіла, що під час останніх зустрічей з мовознавицею вони ходили на шопінг та каву і ніщо не віщувало біди. Про це вона заявила в інтерв’ю OBOZ.UA, передають Патріоти України.

"9 липня, за 10 днів до трагедії, вона несподівано запропонувала сходити до крамниці, щоб привітати мене з днем народження. І ми пішли дивитися суконки. Було дуже весело, сміялися, приміряючи обновки. Вона тоді мені подарувала не сукню, а цілий костюм. І сказала, що я маю його одягти на дуже важливу подію, але з особистих міркувань, я не можу про це зараз розповісти більше… А через два дні, 11 липня, ми знову пішли на каву, й Ірина принесла мені дві банки меду: "Хочу ще тобі подарувати меду, щоб життя було медовим…". Оце, власне, і була наша остання зустріч. Можливо, хлопець, якого підозрюють у її вбивстві (у скоєнні резонансного злочину підозрюють 18-річного В’ячеслава Зінченка з Дніпра - УНІАН), того дня йшов за нами, але ми нічого не бачили", - поділилася жінка.

За словами Микитюк, потім вона не турбувала Фаріон, адже знала, що вони з донькою та внуками збираються на море. "Останнє наше листування було 17 липня. Ірина збирала донати для військових і написала, що за мій підручник "Сучасна українська мова: самобутність, система, норма" хтось переказав дві з половиною тисячі гривень (його мали вручити як подарунок за допомогу). Я їй відповіла: "Боже, це ж прекрасно!". От на цій науковій ноті наше листування закінчилося", - згадує вона.

Жінка також зазначає, що не відчувала тоді небезпеку стосовно Фаріон, а навпаки бачила у ній неймовірний позитив і величезні життєві перспективи. "Останнім часом з нею було вкрай складно пройтися Львовом. Постійно хтось хотів фотографуватися, щось запитати, розповісти. Неможливо описати, до якої міри вона отримувала велетенський позитив від людей. Тому те, що сталося, це просто горе, яке не описати ніякими словами… Зараз Софійка все робить для увічнення пам’яті про Ірину, а я їй намагаюся допомагати", - сказала подруга загиблої.

Окрім того, жінка розповіла, що колишній чоловік Фаріон – дуже позитивна людина. "Свого часу вони розлучилися, не зійшлися в якихось речах, проте Ірина завжди дуже добре про нього відгукувалася. І попри те, що були розлучені, вони зберігали гарні стосунки. Однак сталася така ситуація, що коли Остап пішов на війну, контакти якось загубилися. Ірина постійно казала: "Треба з'ясувати, де він, в якій бригаді, що там". Але потім, на превелике щастя, Остап сам зателефонував до Софійки, коли прийшов у відпустку. Тоді вони втрьох і зустрілися. Це сталося за три тижні до загибелі Ірини", - поділилася Микитюк.

Джерело: Обозреватель

"Ніщо не віщувало біди": Подруга Фаріон розповіла про останні зустрічі з нею та її ексчоловіка

вівторок, 27 серпень 2024, 19:55

Подруга та колега Ірини Фаріон Оксана Микитюк розповіла, що під час останніх зустрічей з мовознавицею вони ходили на шопінг та каву і ніщо не віщувало біди. Про це вона заявила в інтерв’ю OBOZ.UA, передають Патріоти України. "9 липня, за 10 днів до тра...

Мародер помилився армією: Комірник у полковничих погонах віз із Суджі "пралки та унітази"

вівторок, 27 серпень 2024, 19:28

Співробітники департаменту контррозвідки СБУ виявили факт мародерства з боку військових ЗСУ у місті Суджа Курської області російської федерації. Про це редакції 368.media повідомили власні джерела, передають Патріоти України. У День незалежності, 24 се...