Ніщо не віщувало біди: У Карпатах прогримів вибух, двоє людей загинули, багато постраждалих (фото)

У долині гори Під-Берди в Українських Карпатах 15 вересня пролунав вибух під час розпалювання багаття туристами. Внаслідок цього постраждали семеро осіб, двоє з них загинули, передають Патріоти України.

Як повідомили джерела, попередньо, там розірвалися гранати часів Першої світової війни. НП трапилася біля села Вороненко Надвірнянського району на Прикарпатті, інформує пресслужба ГУ ДСНС в Івано-Франківській області (щоб подивитися фото, доскрольте новину до кінця).

Інформація про подію рятувальникам надійшла близько 21:20 середи: група туристів під час привалу на полонині Підбердя розвела багаття й у цей момент пролунав вибух. Це призвело до травмування відпочивальників, серед яких були й діти.

Джерела OBOZREVATEL у поліції уточнили, що на полонині було десятеро туристів, семеро з них отримали тілесні ушкодження, які для двох виявилися смертельними.

За попереднім висновком експертів, під багаттям вибухнули гранати, що залишилися в землі ще після Першої світової війни. Як відомо, в ті часи вершинами карпатських гір проходила лінія опору між Російською імперією та Австро-Угорщиною.

Для проведення пошуково-рятувальних заходів було оголошено збір бійців ДСНС із Ворохти, Верховини, Яремчого, Заросляка, Косова й Івано-Франківська.

Рятувальники після опівночі почали супровід першої постраждалої, а згодом учасників групи, які не зазнали травмувань. Через годину вони змогли перенести на ношах важкохвору особу й автомобілем підвищеної прохідності до підніжжя гори в селі Вороненко відвезли двох дітей, які теж були в групі відпочивальників. Рятувальні роботи тривали до третьої години ночі 16 вересня.

Для надання допомоги постраждалим від ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області було залучено 10 одиниць техніки та 38 бійців із особового складу. Також десятеро рятувальників і чотири одиниці техніки від ГУ ДСНС України в Закарпатській області.

Крім цього, аварійно-рятувальні роботи допомагали здійснювати три бригади медицини катастроф, чергові з Оперативно-координаційного центру й мобільно-оперативна група бійців ДСНС на Прикарпатті.

Джерело: Обозреватель

Землю накриває триденна магнітна буря: Українцям розповіли, як пережити метеоудар

четвер, 25 квітень 2024, 15:44

У четвер, 25 квітня, Землю накриває магнітна буря. Вона триватиме три дні (до 27 квітня включно) і має стати останньою в цьому місяці. Про це свідчать дані Центру прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних дослідж...

Це варто знати" Які документи треба взяти з собою під час візиту в ТЦК - повний список

четвер, 25 квітень 2024, 14:47

Військовозобов'язаних громадян України зобов’язали з'явитися до Територіальних центрів комплектування й оновити облікові дані. Це стосується чоловіків призовного віку - від 18 до 60 років, передають Патріоти України. Для цього їм дається 60 діб із моме...