Нью-Йорк, Лондон, Петербург і Ріо-де-Женейро просто змиє: Світовий океан до кінця століття може піднятись на кілька метрів

​За попередні півтора століття рівень води зріс на 20 см. Основна причина підвищення рівня води - танення гігантських льодовикових щитів в Гренландії та Антарктиді

За найгіршим сценарієм через глобальне потепління низка міст світу, розташованих на узбережжях, просто зникнуть під водою через зростання рівня Світового океану. Про це йдеться у статті, опублікованій PNAS, передає USA Today, зазначають Патріоти України.

Так, до 2100 року рівень води у світі виросте на понад два метри, якщо зміни клімату триватимуть безконтрольно.
Таку оцінки дала група з 22 провідних вчених світу. Для цього вони використали нові методи вимірювання танення льоду в полярних регіонах світу. Адже основною причиною підвищення рівня води і буде танення гігантських льодовикових щитів в Гренландії та Антарктиді.
"Таке зростання рівня Світового океану може призвести до втрати понад 1,5 млн квадратних кілометрів суші", - розповів Джонатан Бамбер з университету Бристоль в Британії.
У такому разі вода затопить надважливі області виробництва продуктів харчування і спричинить вимушене переміщення до 187 мільйонів чоловік – близько 2,5% населення Землі. Під водою зникнуть такі міста, як Нью-Йорк, Лондон, Петербург та Ріо-де-Женейро.
Від 1880 року рівень води в світі зріс на 20 см, але справа в тому, що це не відбувається рівномірно. Окрім цього, внаслідок глобального потепління не лише тануть льодовику, але й нагрівається вода – чим вона тепліша, ти більше місця займає.
Наразі вчені упевнені, глобальне потепління спричинить підвищення рівня Світового океану, питання лише в тому, як швидко будуть танути льодовики.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...