Ніж у спину: Конституційний суд Вірменії ухвалив ратифікацію парламентом Римського статуту - тепер союзник Росії має заарештувати Путіна

Конституційний суд Вірменії опублікував рішення, яким ухвалив ратифікацію парламентом Римського статуту Міжнародного кримінального суду. Закріплені у ньому зобов'язання визнали такими, що відповідають Конституції країни. Про це повідомляє News Am, передають Патріоти України.

Рішення КС "Про вирішення питання відповідності Конституції зобов'язань, закріплених у Римському статуті Міжнародного кримінального суду", опубліковано у п'ятницю, 24 березня. Воно є остаточним і набирає чинності з моменту опублікування.

Римський статут Міжнародного кримінального суду – це міжнародний договір. Він дає право Суду розглядати міжнародні злочини як геноцид, злочини проти людяності, військові злочини, злочини агресії тощо. Нині це єдиний механізм притягнення до відповідальності на міжнародному рівні російського диктатора Путіна та керівників т.зв. "ЛНР" та "ДНР" за злочини, скоєні в Україні.

До сьогодні Римський статут Міжнародного кримінального суду було підписано та ратифіковано 122 державами світу. Вони повинні обов'язково виконувати рішення МКС. Тобто у разі появи Володимира Путіна на території однієї з цих країн його обов'язково мають заарештувати та передати до Гааги для суду, згідно з рішенням.

Ратифікація Вірменією Римського статуту означає, що вона тепер теж має право і зобов'язана виконати рішення Міжнародного кримінального суду про арешт російського диктатора, якщо він з'явиться на території країни.

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...

Трагедія сталася під час ремонту: На Вінниччині під завалами ґрунту загинув чоловік (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:17

На Вінниччині стався зсув ґрунту: рятувальники дістали з-під завалу загиблого чоловіка. Про це у вівторок, 23 квітня. Про це повідомила пресслужба ДСНС України, передають Патріоти України. "За попередніми даними, під час проведення робіт з ремонту кана...