НЛО існують: У NASA вперше визнали, що деякі об'єкти та явища можуть мати позаземне походження

Рівно рік тому, у червні 2022 року, американська космічна агенція НАСА створила нову спеціальну групу, якій було доручено займатися дослідженням невідомих аномальних об'єктів чи явищ, передають Патріоти України.

Раніше їх називали непізнаними літаючими об'єктами — НЛО (UFO англійською). Нова назва відображає зміну підходу НАСА, а також розширення кордонів досліджень. Спецгрупа займається вивченням не тільки об'єктів, а й явищ, які не можна пояснити науковими методами і які були зафіксовані у небі, під водою чи космосі. Все це називається тепер непізнаними повітряними явищами (Unidentified Aerial Phenomena або UAP).

І ось спецгрупа вперше звітувала про виконану за рік роботу. Засідання було відкритим, велася пряма трансляція в інтернеті.

«Кожен місяць до нас надходять відомості про 50−100 загадкових на перший погляд явищ», — заявив Шон Кіркпатрік, директор Управління з розв'язання аномалій у всіх галузях (AARO) Міністерства оборони США. За його словами, група вивчила понад 800 повідомлень про UAP.

Спочатку члени групи, як і раніше, намагалися переконати всіх, хто стежив за перебігом засідання, у тому, що всі ці повідомлення та звіти виявилися на перевірку нісенітницею. Наприклад, показали відео, яке зняв американський військовий льотчик у небі над західним узбережжям США. На записі чітко видно яскраві світлові точки, що рухаються по небу. Виявилося, що пасажирський лайнер летить у напрямку великого аеропорту.

Голова спецгрупи Девід Спергель навів інший випадок. Вчені в Австралії зареєстрували серію загадкових радіохвиль.

«У цих хвиль справді була дивна структура. Люди не могли зрозуміти, що відбувається. А потім вони помітили, що основні спалахи припадають на час обідньої перерви», — повідомив Спергель. Прилади вчених уловлювали «сигнали» від мікрохвильової печі, в якій люди в обсерваторії розігрівали собі їжу.

Ще одним анекдотом із життя поділився відомий американський астронавт Скотт Келлі. Його другий пілот під час польоту несподівано заявив: «Ми щойно пролетіли повз НЛО!»

«Я нічого такого не помітив. Ми розвернулися, щоб подивитися, що це таке. Виявилося, що це була повітряна куля у вигляді Барта Сімпсона!» — Заявив Келлі.

Проте жарти закінчилися, коли членів спецгрупи прямо запитали, чи всі повідомлення про UAP мали такий анекдотичний характер. Кіркпатрику та Спергелю довелося визнати, що від 2% до 5% випадків «можливо, справді є аномалією». Вони не виключають ймовірності того, що ці об'єкти та явища мають позаземне походження.

Члени спецгрупи наголосили, що протягом десятиліть НАСА у питанні вивчення НЛО займалося виключно їх викриттям. Тепер вони докорінно змінили підхід. І більше жодних таємниць не буде. «Агентство прагне відкритості. Ось чому сьогодні ми знаходимося тут і ведемо трансляцію у прямому ефірі», — заявив ще один представник НАСА Ден Еванс.

В Україні змінюються умови військового обліку: Що тепер чекає на чоловіків

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:56

В Україні відбудуться зміни в умовах військового обліку завдяки новому закону про мобілізацію. Зокрема, чоловіки повинні будуть уточнити свої військово-облікові дані без очікування повістки. Крім того, запрацював єдиний реєстр "Оберіг" - там міститься ...

Закликав до захоплення України: СБУ оголосила підозру відомому пропутінському музиканту

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:52

Служба безпеки України повідомила про підозру прокремлівському музиканту, який агітував за Путіна на окупованому Донбасі. Йдеться про музиканта Олексія "Джанго" Піддубного, який публічно виправдовує російську збройну агресію проти України. Йому загрожу...