НЛО у СРСР: У мережі згадали показові випадки і пояснили феномен

В останні роки СРСР й одразу після його розпаду досить популярною була тема НЛО: громадяни періодично фіксували непізнані літаючі об'єкти в різних куточках Союзу, про нього знімали годинні телепередачі і придумували міські легенди. Цей феномен можна пояснити тим, що "вразливі і нервові люди займалися самонавіюванням". Таку думку в LiveJournal висловив блогер Максим Мирович, передають Патріоти України.

Він визнав, що час від часу такі історії дійсно були реальними, але пов'язаними з тестовими запусками ракет й інших подібних об'єктів, про що звичайним радянським громадянам не повідомляли.У 1970-80-ті роки стали поширюватися міські легенди про НЛО. Радянські дослідники вели навіть цілий власний каталог подібних випадків.

"Наприклад, стверджувалося, що в сімдесяті роки апарат НЛО розбився в Якутії біля Жиганська – нібито після цього випадку в Підмосков'я вивезли його уламки, а також тіла "якихось карликів", що перебували всередині", – повідомив блогер.

Також він нагадав історію, коли 1981 року НЛО нібито вибухнув на Кольському півострові, а його уламки заховали військові. "А влітку 1983 року НЛО нібито і зовсім збили "експериментальною ядерною установкою Терра-3" в районі Сари-Шагани в Казахстані, а його уламки надійшли в надсекретну лабораторію Міноборони", – навів ще один приклад Мирович.

Також він згадав легенду про грибників, які виявили в лісі літальну тарілку і навіть сфотографували її внутрішнє оздоблення і віддали проявити плівку в фотоательє. Внаслідок вона потрапила до військових, а про грибників відтоді ніхто нічого не чув.

Деякі історії про радянські літальні тарілки мають навіть фото, зазначив Мирович, навівши в приклад кадри, зроблені нібито під час "секретного оперативного дослідження військовими місця аварії НЛО" в 1969 році під Свердловськом.

"Однак під час ближчого розгляду знімків видно, що це ніяке не місце аварії – дерева навколо цілі, земля ціла і навіть обросла мохом. Та й сам диск мало схожий на літальний апарат", – наголосив він. Блогер припустив, що це може бути, наприклад, кришка від шахтної пускової установки, а фото, найімовірніше, зроблено на навчаннях.

Зі свого боку Мирович висловив упевненість, що НЛО ніяк не пов'язане з позаземними цивілізаціями. Він зазначив, що вбачає в радянському "феномені НЛО" ту саму природу, що і в "радянському "полтергейсті". А саме те, що вразливі і нервові люди займалися самонавіюванням, після чого намагалися переконати інших у тому, що бачили щось "позаземне"".

"Причому, як і у випадку з радянським "полтергейстом", – позаземне було таким же по-радянськи убогим. Радянський "полтергейст" кидався брудною картоплею в немиті каструлі, а радянські "НЛО" опромінювали синіми променями та лякали паровозними заклепками на пом'ятих бортах..." – підсумував блогер.

Нагадаємо, у США в липні 2019 року зняли непізнаний літаючий об'єкт. У Пентагоні підтвердили, що кадри були зроблені американськими військово-морськими силами і надалі будуть вивчатися. На записі того часу видно, як об'єкт переміщався в повітрі в різні боки, а потім зник поруч із військовим кораблем "Омаха", сховавшись у воді.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...