"Нобелівка для освітян": Двоє українців потрапили до 50 найкращих вчителів світу

Щороку найкращий вчитель отримує $1млн та можливість впливати на освіту на всій планеті.​

Наталя Гладких. Фото: Фейсбук.

Двоє українців Наталя Гладких та Олександр Жук увійшли до 50 найкращих учителів світу за версією премії Global Teacher Prize. Найкращих пів сотні обрали з-понад 36 тис. учасників. Наступним етапом конкурсу стане відбір кращої десятки. Нагородять вчителя-переможця у Лондоні у жовтні 2020 року. Про це повідомляють організатори премії, передають Патріоти України.

Наталя Гладких - спеціальний педагог, яка понад 9 років навчає дітей з інвалідністю. Заснувати власну інклюзивну школу її з однодумцями надихнуло розуміння, що в шкільній системі немає місця дітям із комплексними порушеннями. Інший її проєкт, "Космотабір" для дітей з інвалідністю зібрав майже 300 учасників від 2 до 16 років та понад 350 волонтерів. У 2017 році вона стала однією з 5 найкращих вчителів України. Крім того, Наталя розвиває колег-вчителів у тренінговому центрі "Освіторія" та навчає інклюзії на курсі "РАЗОМ".

Олександр Жук - вчитель інформатики із Запоріжжя. Він вивчив жестову мову, щоб ділитися з дітьми з порушеннями слуху тонкощами IT. Створив енергокоманду, робить з учнями роботів і сонячні панелі. Три роки поспіль перемагає в математичному конкурсі з усного рахунку. У 2018 році він став найкращим вчителем України та потрапив у престижний рейтинг Топ-30 до 30 років. А у 2019 його відзначили серед Топ-10 новаторів, які змінюють Україну та світ.

Всесвітню премію Global Teacher Prize часто називають Нобелівкою для вчителів. Щороку найкращий вчитель отримує $1млн та можливість впливати на освіту на всій планеті.

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...