Номери "Київстару" починатимуться з нового коду 077: Стало відомо, чи це вплине на вже діючі

Український мобільний оператор "Київстар" отримав дозвіл на користування кодом мережі 77 (+380 77). Тобто номери оператора будуть починатися, в т.ч., з 077. При цьому на номери, що вже діють, новація не вплине, передають Патріоти України.

Про новий код повідомили у Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв'язку (НКЕК). Там зазначили:

  • дозвіл видано на 5 років;
  • він дозволить "Київстару" підключити до мережі 10 млн. нових номерів.

"НКЕК ухвалила рішення видати приватному акціонерному товариству "Київстар" дозвіл на користування кодом мережі призначення "77" для мобільного зв'язку з абонентською ємністю 10 млн негеографічних номерів для надання електронних комунікаційних послуг на території України терміном на 5 років", – йдеться у повідомленні.

Навіщо "Київстару" новий код

Як повідомляє незалежна спільнота мобільних технологій України MZU - Мобільний Зв'язок України, у самому "Київстарі" зазначають, що додатковий код дозволить йому не допустити виникнення дефіциту вільних номерів. Крім того, це, стверджується:
  • збереже можливість подальшого сталого розвитку існуючих послуг;
  • дозволить встановити достатній карантинний період для наявного ресурсу нумерації для зменшення кількості скарг від абонентів;
  • створить ресурс у разі поломки у мережі одного з операторів зв'язку.

"Вільного номерного ресурсу недостатньо для задоволення потреб абонентів "Київстар" у перспективі найближчих двох років", – зазначається опублікованому листі компанії з проханням виділення нового коду.

Які коди вже діють у "Київстара"

Наразі "Київстар" використовує 5 національних кодів мережі мобільного зв'язку. Це:

  • 67;
  • 68;
  • 96;
  • 97;
  • 98.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...