Носять всі, не завжди винна їжа: Лікар розповів, який одяг може викликати сильну печію

Причина печії може бути не в харчуванні, а наприклад, в одязі, який ви носите. Як розповіла гастроентеролог Нурія Діанова у своєму Instagram, людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту не варто носити джинси з високою талією і сильно обтягуючий одяг. При загостренні гастриту такий фасон може посилити біль, передають Патріоти України.

"Гастрит — це область талії, а високі джинси тиснуть на рівні пупка. Якщо людина ходить, це не сильно впливає на стан, але як тільки ми сідаємо, відбувається тиск на цю ділянку", — підкреслила фахівець.

При рефлюксній хворобі, наприклад, високі джинси взагалі протипоказані. В таких випадках може виникати сильна печія, наголошує лікар. Вона також зазначає, що дискомфорт можуть викликати й інші обтягуючі речі, а також пояси. Наприклад, при виразках і рефлюксах варто відмовитися від ременів і тугого одягу. Корсети, сильно обтягуючі блузки, сукні-футляри не дають простору для руху живота. Будь-який механічний вплив при гострих формах хвороб шлунка тільки погіршать становище. А в процесі лікування – будуть тільки заважати.

Гастрит – запалення слизової оболонки шлунка, що призводить до порушення його функції. Хронічним гастритом хворіють близько 60-85% населення планети, особливо в молодому віці. За причиною виникнення розділяють гострий і хронічний гастрит. Гострий гастрит — це гостре запалення слизової оболонки шлунка при дії подразника. Наприклад, при попаданні в шлунок хімічно активних речовин (кислоти, лугу), прийом лікарських препаратів (НПЗП), отруєння неякісною їжею.

"Я вчора розмовляв із польським журналістом": Політолог пояснив, в якому випадку Польща може депортувати українців

четвер, 25 квітень 2024, 17:30

Політолог Володимир Фесенко пояснив, чому міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив про те, що його країна готова допомогти Україні повернути військовозобов’язаних. Він вважає, що це – відображення настроїв населення Польщі. Про це Володими...

Українців зможуть бронювати від мобілізації через "Дію": Що відомо

четвер, 25 квітень 2024, 17:22

Кабінет Міністрів розробляє новий порядок бронювання військовозобов'язаних, планується, що це можна буде зробити через "Дію", передають Патріоти України. Як пише «Форбс», про це повідомила перша віце-прем'єрка та міністерка економіки Юлія Свириденко, я...