Носіння маски псує зуби: Стоматолог порадив, як цього уникнути

Тривале носіння медичної маски негативно впливає на здоров'я зубів і ясен. Через те, що рот і ніс прикриті протягом тривалого часу, людина починає дихати частіше, що викликає сухість у роті, яка сприяє розвитку захворювань. Про це заявив стоматолог Геннадій Шаргородський, повідомляють Патріоти України із посиланням на newsyou.info.

За словами доктора, коли протягом довгого часу у людини закриті ніс і рот, вона починає дихати частіше. Це, в свою чергу, призводить до скорочення обсягу вологи і появи сухості в роті, яка сприяє розвитку карієсу і захворювань ясен, а також появи неприємного запаху з рота.
Крім того, на слизовій рота можуть з'явитися тріщини і темні плями, тому що через маски бактерії не можуть вийти назовні. Тому стоматолог рекомендує робити перерви в носінні маски - так бактерії зможуть вийти з порожнини рота.
Щоб уникнути негативних наслідків носіння маски, необхідно:
- частіше чистити зуби;
- полоскати рот водою;
- пити більше води;

- вживати льодяники і жувальні гумки без цукру для збільшення слиновиділення.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...