Нова ІПСО: У мережі поширюють фейк росіян про збір даних школярів для реєстру призовників

У мережі поширюють несправжній лист від Міністерства освіти і науки України щодо збору даних школярів для реєстру призовників. Про це повідомила пресслужба відомства в понеділок, 20 травня, передають Патріоти України.

Зазначається, що мережею шириться лист, який нібито був підписаний заступником міністра освіти і науки України, де зазначено, що МОН спільно з Міноборони просять керівників закладів освіти зібрати дані про школярів 2008 року народження.

"Ніби на виконання розпорядження Кабінету міністрів "Про затвердження Порядку ведення Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів". Це фейк. Міністерство не надсилало листа з таким змістом", - наголосили у відомстві.

У Міносвіти зазначили, що Росія регулярно проводить інформаційні операції в мережі. Українцям радять ретельно перевіряти інформацію та звертатися до офіційних джерел.

Сльози радощі посеред біди: У Києві з понівеченої уламками ракети квартири врятували кота. Сніжно-білого альбіноса повернули щасливій господарці (відео)

понеділок, 1 липень 2024, 0:42

Кіт на прізвисько Лукас перебував у квартирі, поруч з якою влучили уламки збитої ворожої ракети. Власниця тварини дуже переживала, тож звернулася до рятувальників, аби ті дістали її домашнього улюбленця. У Києві з багатоквартирного будинку на Оболоні, ...

Не приховувати, а викорінювати!

неділя, 30 червень 2024, 23:09

Чим більше влади має правитель – тим важче йому з нею розлучатися. І тим частіше виникають різні ідеї: як би щось зробити так, щоб свято влади ніколи не закінчувалося. Основним симптомом є намагання за будь-яку ціну заглушити критику. Причому так, щоб...