Нова небезпека! Кіберзлочинці навчилися красти... обличчя

Хакери почали викрадати біометрію до створення дипфейків. Як повідомляє портал Bleeping Computer, шахраї в інтернеті почали викрадати біометрію та інші дані користувачів, передають Патріоти України.

У звіті, опублікованому компанією Group-IB, описується нове шкідливе програмне забезпечення Gold Pickaxe. Зловмисники встановлюють програму на смартфони та комп'ютери користувачів обманним способом, щоб потім поцупити у них біометричні дані.

У матеріалі окремо звертається увага на крадіжку біометрії. Це відбувається за допомогою програм, які взаємодіють із камерою пристрою. Фахівці Group-IB упевнені, що викрадені цифрові зліпки осіб кіберзлочинці потім використовують для створення реалістичних дипфейків. Також хакери навчилися за допомогою дипфейків отримувати доступ до банківських рахунків користувачів.

Як правило, шкідливе програмне забезпечення поширюється через фішинг. Android-користувачам пропонують завантажити програму з невідомого сайту, який зовні нагадує магазин Google Play. Власників iPhone просять встановити сервіс TestFlight та завантажити спеціальний профіль. Здебільшого хакери працюють в Азійсько-Тихоокеанському регіоні.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...