Нова небезпека! Кіберзлочинці навчилися красти... обличчя

Хакери почали викрадати біометрію до створення дипфейків. Як повідомляє портал Bleeping Computer, шахраї в інтернеті почали викрадати біометрію та інші дані користувачів, передають Патріоти України.

У звіті, опублікованому компанією Group-IB, описується нове шкідливе програмне забезпечення Gold Pickaxe. Зловмисники встановлюють програму на смартфони та комп'ютери користувачів обманним способом, щоб потім поцупити у них біометричні дані.

У матеріалі окремо звертається увага на крадіжку біометрії. Це відбувається за допомогою програм, які взаємодіють із камерою пристрою. Фахівці Group-IB упевнені, що викрадені цифрові зліпки осіб кіберзлочинці потім використовують для створення реалістичних дипфейків. Також хакери навчилися за допомогою дипфейків отримувати доступ до банківських рахунків користувачів.

Як правило, шкідливе програмне забезпечення поширюється через фішинг. Android-користувачам пропонують завантажити програму з невідомого сайту, який зовні нагадує магазин Google Play. Власників iPhone просять встановити сервіс TestFlight та завантажити спеціальний профіль. Здебільшого хакери працюють в Азійсько-Тихоокеанському регіоні.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...