Нова причина розвитку пухлин: Кількість сексуальних партнерів впливає на розвиток онкології

Вчені виявили статистично значимий зв'язок між числом статевих партнерів протягом життя і ризиком діагнозу раку у обох статей.

Велика кількість (десять або більше) сексуальних партнерів протягом життя людини сприяє збільшенню ризику захворювання на рак. До такого висновку дійшла міжнародна група вчених з Великобританії, Канади, Італії, Австрії та Туреччини. Про нову потенційну причину розвитку пухлин повідомляється в прес-релізі на MedicalXpress, передають Патріоти України.

Дослідники проаналізували дані 5722 осіб, які в ході анкетування вказували кількість сексуальних партнерів. Добровольці також оцінювали власне здоров'я і повідомляли про будь-який тривалий стан або нездужання, які будь-яким чином впливають на рутинну діяльність. Інша інформація включала в себе вік, етнічну приналежність, сімейний статус, дохід сім'ї, спосіб життя (куріння, вживання спиртного, фізична активність) і наявність симптомів депресії.
Середній вік учасників був 64 роки, і кожні три з чотирьох були одружені. Приблизно 28,5 відсотка чоловіків повідомили, що у них було 0-1 сексуальних партнерів; 29 відсотків сказали, що у них було 2-4; кожен п'ятий (20 відсотків) повідомив про 5-9 партнерів; а 22 відсотки мали десять і більше. Для жінок ці показники становили трохи менше 41 відсотків, 35,5 відсотка, трохи менше 16 відсотків і трохи менше 8 відсотків, відповідно.
Коли всі дані були проаналізовані, вчені виявили статистично значимий зв'язок між числом статевих партнерів протягом життя і ризиком діагнозу раку у обох статей. Десять і більше партнерів пов'язані зі збільшенням імовірності захворювання на 69-91 відсоток. Причиною можуть бути інфекції, що передаються статевим шляхом і впливають на розвиток деяких видів раку і гепатиту.

На Полтавщині суд виніс вирок чоловіку, який задушив дружину на очах у маленького сина

четвер, 18 квітень 2024, 13:55

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області виніс вирок 37-річному жителю села Малі Феськи Золочівської громади, який задушив дружину на очах у п'ятирічного сина та замаскував вбивство під зґвалтування. Чоловіка визнали винним, він відбуватиме пок...

Намагалися допомогти його дружині: У Києві чоловік кидався ножами в рятувальників (фото)

четвер, 18 квітень 2024, 13:30

У Солом'янському районі Києва 17 квітня сталася надзвичайна подія. Жінка випала з вікна третього поверху багатоповерхівки і опинилася на карнизі першого поверху. Однак її співмешканець не поспішав допомагати і намагався завадити рятувальникам. Про це п...