Нове слово в техніці? У Німеччині тестують роботів-онуків для літніх людей

Мюнхенський стартап Navel Robotics випускає роботів для будинків, у яких проживають люди похилого віку. Згідно з ідеєю, розробка має замінювати онуків. Про це пише Bild, передають Патріоти України.

Що відомо про розробку

За словами автора розробки Клода Туссена, робот може встановити зоровий контакт і за виразом обличчя визначити, що відчуває інша людина. Він заснований на ШІ, тож може: розповідати анекдоти, слухати історії з життя та ставити запитання.

Наразі роботи Navel Robotics проходять тестування відразу в кількох будинках для людей похилого віку. Багатьом людям старшого віку такий собі дитина-робот, яка спілкується з ними, нагадує часи, коли їхні діти були маленькими. Жителі будинків залюбки знайомляться з роботом-онуком, який дуже милий і добре реагує на людей.

Після завершення випробувань Navel Robotics збираються запустити серійне виробництво роботів. Зазначається, що вони продаватимуться комплектом по двоє приблизно за 48 тисяч євро.

Більше половини нових ФОПів в Україні відкрили жінки: Стало відомо, який бізнес обирають найчастіше

понеділок, 20 травень 2024, 11:28

Понад 43 тисячі ФОПів в Україні у 2024 році створили жінки за даними Єдиного державного реєстру. Це більш ніж половина від загальної кількості новостворених ФОПів за перший квартал цього року. . Найчастіше жінки відкривають бізнес у сфері роздрібної то...

Скільки українців вже оновили дані через "Резерв+": У Міноборони назвали цифру

понеділок, 20 травень 2024, 10:50

Застосунком "Резерв+" скористалися 260 тисяч військовозобов'язаних українців. Про це повідомив речник Міноборони Дмитро Лазуткін. "Якщо говорити про застосунок "Резерв+", це сервіс новий, який запустився 18 травня, який одразу фактично викликав велики...