Нове слово в війні? Компанія Throwflame показала "Термонатора" - собаку-робота, озброєного вогнеметом (фото, відео)

Компанія Throwflame показала "Термонатора" – собаку-робота, озброєного вогнеметом. ВІДЕО

Компанія Throwflame, що спеціалізується на вогнеметах, представила робопса Thermonator, оснащеного вогнеметом, який здатний видавати майже десятиметрові потоки вогню. "Термонатор" - перший у світі собака-робот, озброєний вогнеметом", - йдеться в описі продукту компанії Throwflame, передають Патріоти України.

Throwflame найбільш відома своїми компактними, повністю електричними вогнеметами, які покладаються на кнопковий плазмовий дуговий запалювач замість відкритого полум'я.

Як зазначає портал Gizmodo, Throwflame відповідає за вогнемет ARC, встановлений на спині робопса. Довжина полум'я може сягати 9,1 метра. При цьому виробник робота не розкривається. Передбачається, що це Unitree Go1 китайської компанії Unitree. Він обладнаний безліччю камер та датчиків, які дозволяють йому пересуватися автономно без участі людини.

Throwflame цілеспрямовано не використовувала більшого та потужного робота Spot, створеного Boston Dynamics, оскільки ця інженерна компанія забороняє застосовувати своїх роботів як зброю.

Розробники Thermonator мають намір запустити робопса у продаж у третьому кварталі 2023 року. Вартість 16,7-кілограмового бойового робота поки що не розкривається, проте Throwflame вже відкрила на нього попередні замовлення.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...