Нове викрадення? З лікарні Мінська загадково зник підліток, якому на протестах силовики "виколювали кийком очі" (фото)

З реанімаційного відділення у Мінську зник 16-річний підліток Тимур Міцкевич. Хлопець потрапив до лікарні 13 серпня з численними травмами після затримання силовиками на протестах. Про це повідомляє білоруське видання TUT.BY, передають Патріоти України.

Повідомляється, що підліток вийшов з медзакладу 8 вересня «у невідомому напрямку» – і зник. До сьогодні про його місцеперебування нічого невідомо. Родичі кажуть, що камери відеоспостереження зафіксували напередодні зникнення відвідини незнайомої жінки у темних окулярах та з ведмедем у руках.

Під час госпіталізації Тимура медики діагностували у нього черепно-мозкову травму, струс мозку, відкритий перелом виличноорбітального комплексу, гемосинусит правої верхньощелепної пазухи, судомний синдром, параорбітальну гематому, численні забиття м’яких тканин і кінцівок та механічні пошкодження рогівок обох очей. Як пояснили згодом матір і брат потерпілого, хлопцю під час затримання намагалися виколоти кийком очі, запихали палицю до рота, били по тілу та вимагали співати гімн ОМОНу.

Деякий час Тимур перебував у комі. Коли ж прийшов до тями, поділився, що силовики хотіли його, побитого, зачинити у підвалі. Проте у цей час з’явився невідомий, який сказав, що смерть дитини буде на їхній совісті. 3 вересня підлітка затримали та відвезли на допит у справі про масові заворушення. Слідчі заявили, що Тимур брав активну участь у протестах і причетний до збройного нападу на водія вантажівки.

За словами білоруських правоохоронців, юнак є на камерах відеоспостереження на вулиці Притицького 10 серпня, де проходили акції протесту. На допиту Тимуру стало зле, і його відправили назад до лікарні. Якийсь час той провів у реанімації, а в день зникнення його перевели у звичайну палату. Виписувати підлітка ніхто не збирався, уточнили в родині потерпілого.


Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...