Нове життя, нова війна: Ветеран АТО розповів про те, як відкрити власний бізнес

Російська війна забрала в Аслана Місіратова все - домівку, родину та хорошу роботу, повідомляють Патріоти України.

Коли 12 серпня 2014 року його брата захопили у полон бойовики, він зібрав всі кошти щоб викупити родича з полону і сам пішов на війну/

Аслан воював у добровольчому корпусі "Правий сектор". Пройшов Авдіївку, Авдіївську промзону, "Зеніт", шахту "Бутівку", був біля Донецького аеропорту та інших гарячих точках Донбасу.

Після демобілізації відкрив у Києві кримськотатарську перепічку "Хайтарма", але готовий повернутися на фронт за потреби. "Як тільки покличуть – залишу "Хайтарму" в руках нашої команди і приєднаюся до побратимів в ООС", - каже доброволець.

Бійцю відмовляють в банківських послугах через його кримську прописку Боєць розповідає, що до війни мав хорошу роботу. Допомагав родичам у Криму, купив у Москві квартиру.

"У мене старший брат потрапив у полон росіян влітку 2014 року. Пішов у ДУК, і разом із побратимами з "Правого сектора" потрапив у полон – це трапилось, коли їхній автобус розстріляли бойовики біля Донецька, у серпні 2014 року. Тоді ж мною зацікавилось ФСБ, і я відразу, кинувши у Москві все, що там придбав, виїхав в Україну. Я встиг виставити на продаж московську квартиру та машину, але продати не встиг, оскільки треба було рятувати життя", - говорить він.

Каже, що брата довелося викупати з полону. "Про звільнення брата домовлявся і з нашими, і з тією стороною, фактично, довелось його викупляти з полону", - згадує Арслан.

Боєць жаліється на складнощі відкриття своєї справи людям з Криму. "Починати складно, розвивати також нелегко. Якщо у вас кримська прописка, для багатьох банків, де ви сподівалися взяти кредит, ви – нерезидент України. Я зареєстрований у Києві як "фізична особа-підприємець", я сплачую податки у Києві – але банки мені відмовляють. Я вже отримав право голосувати на президентських виборах, але в інвесторів і банкірів, здається, свої закони і бачення ситуації. Я маю задокументовані 24 відмови на фінансову підтримку", - говорить він.

"Але я не збираюся здаватися, я люблю куховарити. Я люблю варити справжню каву по-східному – на піску. Я планую розвивати свій маленький бізнес. Щоб долучити українців до кримськотатарської кухні, до її атмосфери та смаків", - підсумовує він.

Подарунок був не випадковим? Справу про загибель помічника Залужного передано до суду

четвер, 18 квітень 2024, 18:30

Справу про загибель Геннадія Частякова, помічника колишнього головнокомандувача ЗСУ, передали до суду. Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань, передають Патріоти України. Перед судом постане офіцер з апарату помічників головнокоманд...

"Що не день, то пригоди": На концерті Анастасії Приходько знову сталася біда

четвер, 18 квітень 2024, 17:58

Співачка Анастасія Приходько повідомила, що під час її концерту знову стався неприємний інцидент. Це вже не перша сумна новина, якою артистка ділилася під час гастролей "Холодно", передають Патріоти України. Лише кілька днів тому виконавиця розповідала...