Нові дослідження: Moderna краще за інших захищає від госпіталізації від коронавірусу, друга вакцина за ефективністю - Pfizer. Подробиці

Moderna краще за інших захищає від госпіталізації

COVID-вакцина компанії Moderna є найбільш ефективною серед інших вакцин у запобіганні госпіталізації. Про це з посиланням на дослідження Центру із контролю і профілактики захворювань (CDC) США, повідомляє The Hill в суботу, 18 вересня, зазначають Патріоти України.

Ефективність вакцини Moderna від госпіталізації склала 93%, в той час як ефективність вакцин Pfizer-BioNTech і Johnson & Johnson склала 88% і 71%, відповідно.

"Хоча ці реальні дані свідчать про деякий розкид рівнів захисту в залежності від вакцини, всі схвалені або дозволені FDA вакцини від COVID-19 забезпечують істотний захист від госпіталізації з COVID-19", - заявили в CDC.

Всього в дослідженні взяли участь більш як 3600 дорослих, госпіталізованих в 21 лікарню США в 18 штатах у період з 11 березня по 15 серпня. З них 1 682 особи отримали позитивні результати тесту на COVID-19, інші вважалися контрольною групою. Дорослі з ослабленим імунітетом в дослідження не включалися.

При цьому більшість учасників - 64% - були невакциновані. Майже 13% були повністю щеплені вакциною Moderna, 20% були повністю щеплені вакциною Pfizer і 3,1% були повністю щеплені вакциною Johnson & Johnson.

За підсумками дослідження, ефективність вакцини серед одержувачів Moderna досягла 93% в період від 14 до 120 днів після другої дози і трохи знизилася до 92% приблизно через чотири місяці.

Також дослідники зафіксували більш значне зниження ефективності серед реципієнтів Pfizer, що сприяло зниженню загальної ефективності вакцини. Зокрема, ефективність щеплень Pfizer склала 91% в період від 14 до 120 днів після другого щеплення і тільки 77% після 120 днів.

Нагадаємо, що раніше в США рекомендували третю дозу Pfizer. Людям старше 65 років, а також тим, хто знаходиться в групі ризику, рекомендували бустерну вакцинацію від коронавірусу.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...