Нові правила мобілізації в Україні: Чи випускатимуть за кордон чоловіків-студентів

Наразі в Україні триває робота над підготовкою до другого читання проєкту закону про мобілізацію. А в оновленому законопроєкті № 10449, який був внесений до Ради урядом, відстрочка не передбачена для аспірантів-контрактників, які здобувають освіту коштом фізичних та юридичних осіб, передають Патріоти України.

Тим часом міністр освіти Оксен Лісовий повідомляє, що у Кабміні знайшли можливість для студентів-чоловіків брати участь у програмах із навчання чи стажування за кордоном.

«Уряд ухвалив рішення, яке дозволить хлопцям також ставати учасниками цих програм — строком на один семестр. Йдеться лише про студентів віком від 18 до 22 років, які вчаться на бакалавраті за денною формою (або ж на магістратурі медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямування)», — зазначив він.

Для перетину кордону з метою навчання на програмах академічної мобільності необхідно мати е-квиток студента, направлення від закладу освіти, засвідчену копію договору з іноземним університетом про прийняття на програму академічної мобільності, військово-довідковий документ від ТЦК. Жодних особливих дозволів МОН не видаватиме.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...