Новітні дослідження виявили несподівану перевагу для людини написання тексту від руки, а не на клавіатурі

Написання тексту від руки покращує роботу мозку (Фото:pixabay)

Нові дослідження підтверджують, що написання від руки не тільки зберігає свою актуальність, а й може значно поліпшити роботу мозку порівняно з машинним набором.

Група вчених, які проводили експеримент із 36 студентами університету, з 'ясувала, що зв’язність різних ділянок мозку збільшується під час написання від руки, чого не відбувається під час використання клавіатури.

Використовуючи цифрову ручку і сенсорний екран, учасники писали курсивом запропоновані слова, в той час як при наборі тексту на клавіатурі вони використовували всього лише один палець для натискання клавіш. Результати, отримані за допомогою високощільної електроенцефалографії (ЕЕГ) з використанням 256 датчиків, показали, що зв’язки мозкової активності були більш інтенсивними та узгодженими під час написання від руки.

Ван дер Меєр, один із дослідників, підкреслив: «Візуальна інформація і дані про рухи, отримані через рукописне письмо, явно сприяють формуванню зв’язків у мозку, що благотворно позначається на навчальному процесі».

Ці висновки закликають до перегляду освітніх методів, підкреслюючи важливість надання можливості студентам використовувати ручку. Дослідники говорять про необхідність надати хоча б базові інструкції з рукописного письма, стверджуючи, що повернення до цієї навички може значно підвищити ефективність навчання.

Експерти рекомендують вжиття відповідних заходів, наприклад, відновлення навчання скоропису в освітніх програмах, щоб забезпечити студентам оптимальні умови для розвитку не тільки письмових навичок, а й когнітивних процесів у мозку.

Частина українців мають можливість вийти на пенсію у 55 років: Хто саме та за яких умов

вівторок, 17 вересень 2024, 0:00

Українські жінки можуть вийти на пенсію в 55 років за наявності 30 років страхового стажу або роботи в шкідливих умовах. Також передбачені перехідні положення для жінок, народжених до квітня 1961 року, які можуть вийти на пенсію раніше 60 років, переда...

Маск анонсував висадку перших астронавтів на Марс уже 2028 року. Експерти оцінили амбітну заяву

понеділок, 16 вересень 2024, 23:29

Керівник американської компанії SpaceX, мільярдер та винахідник Ілон Маск уже багато років марить ідеєю про колонізацію Марса, де начебто збирається навіть особисто провести залишок свого життя. Амбітний підприємець анонсував висадку людей на Червону п...