Нової хвилі не уникнути? Штам коронавірусу "Омікрон", ймовірно, вже в Україні, - Комаровський

Новий штам коронавірусу "Омікрон", ймовірно, вже є в Україні. Цей варіант вірусу дуже швидко поширюється, зокрема, і серед дітей. Таку думку висловив лікар Євген Комаровський, передає "Україна 24", передають Патріоти України.

"На сьогодні "Омікрон" виявлений практично в 50 країнах. Він підібрався зовсім впритул до України. Він у Росії та Румунії. В Україні він, напевно, теж є, але ми його поки тут ще не виявили", - сказав Комаровський.

За його совами, у Південні Африці "Омікрон" вже практично витіснив "Дельту", але наразі не було зареєстровано жодного смертельного випадку внаслідок зараження новим штамом.

"Спробуймо на цьому етапі розглядати це, як можливий оптимістичний сценарій. В Україні він буде, нікуди ми від цього не дінемося. І швидше за все його буде багато. Зараз ПАР зазначає, що у них стрімко зростає кількість хворих дітей саме з "Омікроном". Але не треба лякатися, немає інформації про те, що діти хворіють важко. Ні, вони хворіють легко. Але кількість дітей, які хворіють, - велика. Ми можемо прийти до цієї ситуації, і ми потенційно повинні бути до неї готові", - сказав лікар.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...