Новорічний делікатес: Як правильно обрати ікру і не нарватися на підробку (відео)

Один з традиційних новорічних делікатесів - ікра. Ціни на лососеву в середньому стартують від сотні гривень. Це вартість стограмової баночки. Вартість залежить від сорту, країни-виробника та магазину. Як добувають ікру та як обрати якісний продукт, розповіли у сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

У селі Банилів Чернівецької області розводять форель, яка дає червону ікру. Перший басейн для риби колишній військовий Левон Тертерян збудував ще у 2001 році. Тепер підприємство Левона продає до 300 тон риби в рік. Її вирощують у десятках басейнів. Годують кілька разів на день.

У листопаді починають доїти ікру. Сезон нересту у форелі - до початку весни. Форель у штучно створених умовах не може нереститися. Аби пустила ікру, доводиться доїти: брати на руки кожну рибину та виціджувати ікру. Кожна риба дає до трьох сот грамів кашки. Після того, як рибину подоять, її відпускають назад в басейн.

Щодня ферма виробляє до 300 кілограм ікри. Далі її вивозять до Києва. Тамтешня фірма вже солить, фасує та продає готовий товар. Окрім форелі, тут розводять і осетра, який дає чорну ікру. Її також планують виробляти на продаж.

Ціни на лососеву ікру нині в середньому стартують від сотні гривень. Це за стограмову баночку, залежно від сорту, країни-виробниці та магазину. Кав'яр осетра, звісно ж, значно дорожчий. Як добувають ікру, та як обрати якісний продукт - у сюжеті.

В Одесі по ікру йдуть на Привоз. Горбуша і кета коштують 170-200 гривень. Зі кілограм просять 1800 гривень. Покупці кажуть, що ціни кусаються, а тому знаходять делікатесу інші замінники. "Ікру не купую, а навіщо мені ікра? Тюлька - це ж одеська страва така. Биточки з тюльки зробити - це ж саме воно", - каже одесит.

Директорка з маркетингу ікорної компанії Марина Русак запевняє, що насправді ціни на делікатес упали. "Ще три роки тому вартість чорної ікри була тисячу доларів. Зараз - 25", - каже вона. Червона традиційно - дешевша: “"Преміум вартує 199 гривень за 100 грамів. Ікра другого сорту - 90 гривень за 100 грамів".

Перед покупкою ікри фахівці радять придивитися до пакування. Воно має бути без пошкоджень, а строки придатності нанесені лазером. Ще одна порада від фахівців: ікру із Росії слід оминати, бо імпорт із країни-агресорки офіційно заборонений. Тож є всі шанси натрапити на підробку.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...