Новорічний вечір у республіці називається "Сильвестр": Українка розповіла, чому в Чехії не святкують Новий рік

Новий рік у Чехії відзначається тільки 31 грудня, а 1 січня чехи святкують День відновлення незалежності. Про це розповіла українка Марія Турок, яка з чоловіком живе у Празі, передають Патріоти України.

"Традиції святкування Нового року не сильно відрізняються від українських, але було б дивно, якби в Чехії не збереглися старі новорічні традиції. Адже навіть новорічний вечір в республіці називається "Сильвестр" на честь старовинної легенди про римського папу Сильвестра", - каже Марія.

У Чехії Новий Рік зустрічають з феєрверком, танцями, піснями і нескінченними ласощами. Місцевих жителів важко зустріти в центрі Праги, вона повністю належить туристам. З минулого року феєрверки в центрі заборонили, а традиційний, величезний, один з найкрасивіших у Європі замінили на світлове шоу.

"Одна конкретно чеська старовинна традиція, яка дійшла до нас, - сочевиця або суп з дрібною крупою на столі в новорічну ніч. Вважається, що так в наступному році буде багато грошей.

Не так давно в Чеській Республіці стало вкрай популярним святкувати Новий рік в горах, тому забронювати житло наврядче вдасться вже з осені", - каже українка. А ще чехи вірять в щасливе число і таким на Новий рік в Чехії вважається 9. Саме тому чехи намагаються приготувати 9 святкових страв і зібрати за столом 9 гостей.

На Київщині 5 підлітків "запросили в гості" та зґвалтували малолітню дівчинку

субота, 20 квітень 2024, 18:15

У Київській області судили 5 підлітків через групове зґвалтування малолітньої дівчини. Серед підозрюваних - дорослий хлопець, студентка 1 курсу училища, яка має на утриманні дитину, учень 9 класу та дві учениці 8 і 9 класів. Про це йдеться у вироку Вас...

"Це сигнал, що надурили": Військовий-нардеп розніс позицію влади щодо демобілізації в Україні

субота, 20 квітень 2024, 17:30

Відсутність закону про демобілізацію демотивує українських військовослужбовців. Якщо влада встановить бодай якісь, але чіткі терміни для демобілізації, то це навпаки спрацює в плюс та додасть бойової наснаги Збройним силам України. Про це телеканалу "Е...