Нововведення НБУ гарантують складнощі з отриманням кредиту українцями

Для отримання кредиту у банку будуть встановлені жорсткі умови.

В Україні посилять умови для отримання кредиту в банку. Національний банк своєю постановою №70 з 1 липня 2019 року ввів у дію тестовий режим нової системи, а з 1 грудня всі фінансові установи повинні будуть ретельно вивчати своїх клієнтів, повідомляють Патріоти України.

Про це повідомляє видання UBR. Проблемним позичальникам стане дуже складно отримати банківський кредит. Документ зобов'язує банки враховувати дані з Кредитного реєстру Національного банку (в ньому збираються відомості про видані кредити) під час розрахунку кредитного ризику перед видачею позик. І підприємствам, і простим людям.

Кредитний ризик розраховується при видачі будь-якого кредиту. Він складається з 10 класів, які вираховують, оцінюючи самого позичальника — його можливості з погашення позики. А також оцінюючи заставне майно. По суті, людина або підприємство отримує бали за різними характеристиками. Якщо цих балів недостатньо, їм відмовляють у наданні кредиту, якщо достатньо — вони отримують кошти.

Згідно з постановою №70, банки зобов'язуватимуть оцінювати фізосіб і юросіб за найгіршим класом боржника, якщо у Кредитному реєстрі НБУ є інформація про кредитні неплатежі в інших банках. Або про несвоєчасні розрахунки. Найгірший клас — це вирок. Кредит точно не дадуть. Інакше банк звинуватять у ризиковій діяльності, оштрафують або навіть позбавлять ліцензії.

Джерело: UBR

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...