Новий герой і рекордсмен Довбик: Подробиці про футболіста, який історично вивів Україну в 1/4 "Євро-2020"

Гол Артема Довбика, забитий на 121-й хвилині (120:37) під час матчу збірної України зі Швецією, став найпізнішим забитим переможним м'ячем в історії чемпіонатів Європи. Хто ж автор цього голу, який уможливив українській збірній перемогти і вийти до 1/4 «Євро-2020»? Патріоти України пропонують вам дізнатися про нього більше.

9 днів тому Артему Довбику виповнилося 24 роки.

Він народився у Черкасах. Там у 2014 році починав грати у професійний футбол за «Черкаський Дніпро» на позиції нападника.

Виступав також за «Дніпро», їздив в оренду у молдовський клуб «Зоря» з міста Бєльці.

А у 2018-2020 роках грав у Данії за команди «Мідтьюлланн» та «Сеннер'юск», із якими вигравав чемпіонат та кубок країни.

Згодом повернувся до України у СК «Дніпро-1», за який виступає й зараз. У минулому чемпіонаті забив за дніпрян шість голів та відзначився одним асистом.

Артем Довбик ще жодного разу не виходив у старті національної збірної. У саму збірну його почали викликати ще з 2017 року, але до 2021 року на полі у жовто-синій формі він так і не з’являвся.

Його дебютом за збірну став вихід на заміну на останні 9 хвилин гри проти Казахстану навесні 2021 року (1:1). Також на заміну він вийшов у другому таймі товаристської гри проти Бахрейну, у якій Артем Довбик зміг віддати гольовий пас на Циганкова, що врятувало українців від поразки.

На Євро-2020 він значився у заявці, але жодного разу на полі не з'являвся. Тож до 1/8 фіналу зі шведами у нього значилося лише дві гри за збірну, 55 хвилин сукупно на полі за ці два виходи на заміну та нуль забитих голів.

У матчі зі збірною Швеції у вівторок, 29 червня Артем Довбик з'явився на полі на 106 хвилині – на початку останнього доданого часу, коли напруга гри досягла свого піку.

Причому шанс вийти на останні 15 хвилин з'явився у нього, скоріше за все, після травми іншого нападника українців Артема Бєсєдіна (зранку середи стало відомо, що Бєсєдін через пошкодження залишає склад збірної і не зможе зіграти проти Англії).

У самому кінці другого овертайму, коли всі подумки вже готувалися до серії пенальті, Артем Довбик зміг замкнути подачу Зінченка і вивести українців у чвертьфінал Євро-2020.

Цей м'яч на 120:37 на став другим найбільш пізнім голом в історії Чемпіонату Європи після забитого на 121:01 голу турецького нападника Семіха Шентюрка у ворота Хорватії у 2008 році.

Крім того, гол Довбика побив рекорд серед м'ячів, які у підсумку принесли перемогу своїм командам на Євро – раніше рекорд належав легендарному французу Мішелю Платіні в рамках Євро-1984 у ворота Португалії (118: 53).

Нападник Довбик став наймолодшим автором забитого голу в історії збірної України на чемпіонатах Європи. Форвард «Дніпра-1» відзначився в 24 роки і 9 днів, обійшовши Олександра Зінченка, який пробув наймолодшим голеодором менше ніж дві години.

Збірна України перемогла команду Швеції в 1/8 фіналу чемпіонату Європи з футболу з рахунком 2:1. На 27-й хвилині рахунок у грі відкрили українці. З передачі Андрія Ярмоленка відзначився Олександр Зінченко. На 43-й хвилині Еміль Форсберг рахунок зрівняв. Автором переможного голу став Артем Довбик. Тепер збірна України зустрінеться в 1/4 Євро з Англією. Гра пройде у суботу, 3 липня, в Римі.

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...