Новий поворот: Командира військової частини в Чугуєві заарештували у справі щодо катастрофи Ан-26

Печерський райсуд Києва заарештував на 60 днів без права внесення застави командира військової частини Харківського університету повітряних сил імені Івана Кожедуба В'ячеслава Глазунова у справі про катастрофу військового літака Ан-26 під Чугуєвом. Про це повідомило Громадське з посиланням на інформацію кореспондента з зали суду. Командира частини підозрюють у недбалості й порушенні підготовки і правил польотів, що і призвело до катастрофи, передають Патріоти України.

За інформацією слідства, Глазунов допустив проведення навчальних польотів методом "конвеєра" – літак після здійснення одного вильоту не зупиняється для проведення технічного огляду, а відразу виконує наступний.

На думку прокурорів, через це екіпаж Ан-26 дізнався про поломку в повітрі й не зміг оперативно розв'язати проблему. Також звинувачення відзначило, що було перевищено кількість людей на борту. У польоті брали участь 18 штурманів замість 10. У літаку було лише 10 кисневих масок і парашутів.

До того ж слідчі підкреслили, що командир екіпажу Богдан Кишеня 11 місяців не практикував нічні польоти, а тому не мав бути допущеним на борт.

Прокуратура просила взяти під варту Глазунова, а адвокат підозрюваного Сергій Рогозін просив залишити клопотання без задоволення, зазначивши, що його підзахисний не збирається ховатися.

Захист уточнив, що в плановій таблиці польотів немає інформації про конвеєрні польоти. Однак прокурори наполягли, що там є інформація про зупинки, які повинні були здійснюватися, але їх не було. Глазунов заявив, що польоти конвеєром не мали систематичного характеру, а технічна перевірка не показала б результатів, оскільки поломка сталася під час набирання літаком швидкості.

У Румунії ведмідь ледве не загриз іноземну туристку, яка хотіла зробити з "милим створінням" селфі (відео)

середа, 24 квітень 2024, 9:40

У Румунії британська туристка, імʼя якої не називають, ледь не залишилася без руки через любов до фотографування диких тварин, а саме – ведмедя. Інцидент закінчився пораненням, яке не загрожує життю 72-річної жінки. . Під час шпиталізації вона розпов...

Пенсії в Україні перерахують заднім числом, деякі отримають прибавку відразу за кілька місяців: Кого стосується

середа, 24 квітень 2024, 9:23

В Україні у червні проведуть перерахунок пенсій для тих, хто продовжив працювати на заслуженому відпочинку. Підвищення мали провести з квітня, але статистика щодо стажу приходить із запізненням, тож у червні заплатять підвищення одразу за кілька місяці...