Новий поворот у скандалі: СБУ розслідує незаконне стеження за працівниками Bihus.Info - відкрито провадження

Служба безпеки України розслідує обставини незаконного прослуховування та відеозйомки представників проєкту Bihus.Info, передають Патріоти України.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження згідно ст. 359 Кримінального кодексу України (незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації). Про це повідомляє СБУ.

На переконання СБУ, прозора і безперешкодна робота незалежних і фахових ЗМІ є важливою умовою розвитку України, як демократичної держави. Подібним фактам стеження слід дати правову оцінку, незалежно від того, були чи ні в матеріалах прихованої зйомки оприлюднені факти можливого порушення закону, які стосуються обігу наркотичних речовин.
Оцінку цьому можуть дати виключно правоохоронні органи відповідно до своєї підслідності

Українцям змалювали найгірший сценарій відключень на зиму: Ось до чого готуватись

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 23:55

Росія не полишає надій зруйнувати українську енергосистему. Тож якщо внаслідок пошкодження підстанцій будь-якої з підконтрольних Україні атомних електростанцій взимку її буде відключено, населення матиме не більше 4 годин світла на добу. А у найгіршому...

Німеччина вводить жорсткі правила для біженців з України: Що варто знати

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 23:40

З 1 січня 2025 року біженцям у ФРН знижуватимуть розмір допомоги (Bürgergeld) на 30% протягом трьох місяців, якщо вони відхилять розумну пропозицію щодо працевлаштування. Про це повідомляє ntv із посиланням на джерела в уряді країни, пише Deutsche Well...