Новий скандал із Зеленським: Президент нагородив професорку, яка обзивала студенток "підстилками"

Валентина Дайнеко називала дітей з невеликих міст "селюками", забороняла одягати верхній одяг в аудиторіях, коли в університеті було холодно, і пити воду на парах.

Валентина Дайнеко. Фото: соцмережі.

Студентки і випускниці Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Громадська організація Червоний Губер вимагають звільнення завідувача кафедри іноземних мов Інституту міжнародних відносин Валентини Дайнеко. Вони зареєстрували відповідну петицію, повідомляють Патріоти України.

73-річну професорку, яка 30 років очолює кафедру іноземних мов, звинувачують в сексистських висловлюваннях по відношенню до студенток, образі і приниженні студентів. 24 серпня президент Володимир Зеленський нагородив Дайнеко орденом княгині Ольги I ступеня – до цього вона вже отримала орден III і II ступеня від президентів Віктора Ющенка і Петра Порошенка.

Обурені студенти, які вважають, що Дайнеко не заслуговує на таку державну нагороду, запустили у Facebook хештег #позорючестькимо. "Кожна дівчина в інституті почула від неї фразу "Дівки в КІМВ – підстилка для дипломата“, особисто мене вона під час вступу переконувала (цитую), що "тебе трахнуть під першими ж сходами, ти вступаєш сюди тільки щоб вискочити заміж за іноземця і виїхати з країни“. Роками, десятиліттями це моральне чудовисько знущалося і продовжує знущатися над сотнями студентів – змушує носити її сумочки перед парами, щодня (!) перестилати їй килими в кабінеті", – написала у Facebook Іветта Делікатна, яка навчалася на кафедрі іноземних мов ІМВ в 90-х.

За словами студенток, Дайнеко називала дітей з невеликих міст "селюками", забороняла одягати верхній одяг в аудиторіях, коли в університеті було холодно, і пити воду на парах.

Інші випускники та деякі викладачі встали на бік професорки, зазначаючи її професійні якості. "Заслужена нагорода (орден княгині Ольги, – ред.), тому що як керівник кафедри і викладач іноземної мови Валентина Вікторівна – взірець для всіх, не просто талант, а геній", – написав у коментарях до посту Делікатної Микола Двірний, колишній учень Дайнеко і співробітник КІМВ.

Колишній народний депутат Василь Горбаль, який навчався у Дайнеко, теж виступив на її захист. Він вважає її суворою, але не тримає образи. "Це правда, що з інституту можна було вилетіти тільки через нездачу іноземної мови або за прогули. Але потім англійська мова нас всіх годувала", — сказав він виданню Бабель.

За даними на сайті ІМВ, Дайнеко очолює кафедру іноземних мов з 1990 року. Вона закінчила факультет романо-германської філології КНУ імені Шевченка. Є кандидатом філологічних наук, заслуженим працівником освіти України і заслуженим професором КНУ. Стажувалася в університетах США, Австрії, Канади, Єгипту, Бельгії, Великобританії, Греції та Ісландії. Викладає курс з мови фаху і теорії та практики перекладу.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...