Новий скандал з "Укрзалізницею": Пасажира, який заявив про радіацію в вагоні, висадили на першій зупинці (фото)

Харків'янин за допомогою побутового дозиметра-радіометра зафіксував перевищення норми радіації в вагоні і повідомив про це стюардам.

Пасажира поїзда "Київ-Харків", який зафіксував перевищення норми радіаційного фону в вагоні, висадили на першій зупинці, звинувативши в порушенні дисципліни і неадекватну поведінку, повідомляють Патріоти України.

Інцидент стався у вівторок, 9 лютого, в поїзді №726 "Київ-Харків". Харків'янин Андрій Погорлюк за допомогою побутового дозиметра-радіометра зафіксував перевищення норми радіації в вагоні і повідомив про це стюардам.

"У мене в сумці в сплячому режимі лежить датчик радіаційного фону гамма-випромінювання "Терра-П", який налаштований так, що після перевищення норми, включається автоматично. Норма - до 0,3 мікрозівертів на годину. Прилад показував до 10 мікрозівертів на годину, це в 32 рази більше максимально допустимої дози", - розповів журналістам пасажир.

За його словами, стюарди не реагували на його скарги, тоді він викликав поліцію і рятувальників на першу зупинку поїзда в Миргороді. До цього часу показники дозиметра почали знижуватися - з 10 мікрозівертів на годину впали до 0,8 мікрозіверта.

"МНСники прийшли з приладом, який назвали сертифікованим, і він показав 0,27. Але норма в Миргороді - 0, 11 мікрозіверта, в сусідніх вагонах було 0,12. А тут все одно 0,27 мікрозіверта, тобто все одно природний фон перевищено в два рази", - стверджує Андрій.

Тим часом стюард склав акт, в якому написав про порушення дисципліни з боку пасажира, через що було проведено його висадку. "Складено акт про те, що згідно з п. № 726 в вагоні № 5 пасажир порушував дисципліну, поводився неадекватно і говорив, що в вагоні радіація, чим порушував громадський порядок", - йдеться в документі.

Додому пасажиру довелося добиратися на таксі. Тепер Андрій Погорлюк збирається звернеться до суду з позовом з приводу незаконних, на його думку, дій залізничників.

У коментарі журналістам директор "Української залізничної швидкісної компанії" АТ "Українська залізниця" Андрій Уманець заявив, що контрольні заміри радіаційного фону по станції порушень не виявили, а через інцидент поїзд прибув на кінцеву станцію із затримкою в 34 хвилини.

Причини нещасного випадку поки невідомі: У Запорізькому цирку акробати зірвалися з п'ятиметрової висоти (відео)

субота, 27 квітень 2024, 22:51

У Запорізькому цирку стався нещасний випадок. Під час виступу акробати зірвалися із п'ятиметрової висоти. Відео опублікували місцеві пабліки, передають Патріоти України. Повідомляється, що в дівчини струс мозку, а хлопець зламав ногу. Наразі більше под...

Містяни були неабияк вражені: У центрі Ужгорода помітили косулю (відео)

субота, 27 квітень 2024, 22:14

У центрі Ужгорода помітили косулю. Дика тварина неабияк здивувала містян. Про цю подію повідомив журналіст Віталій Глагола та оприлюднив відео, передають Патріоти України. "Косуля в центрі Ужгорода! Тварину помітили біля пішоходного мосту о 10 годині р...