Новий соціальний тренд набирає силу: У США зросли продажі "тупих" кнопкових мобільних телефонів

«Зумери» прагнуть подолати залежність від соцмереж

Покоління Зет («зумери») прагне зменшити час перебування за екраном телефону, чим користуються такі компанії, як HMD Global.

Виробник телефонів Nokia продовжує продавати мільйони телефонів – схожих на ті, що ми використовували на початку 2000-х років. Попит мають так звані телефони з функціями – розкладні моделі та слайдери з GPS або точкою доступу.

«Їх можна побачити у покоління Зет — вони втомилися від екранів. Вони не розуміють, що відбувається із психічним здоров’ям і намагаються скоротити час, проведений зі смартфоном», — сказав Хосе Бріонес, модератор сабредіту «r/dumbphones».

У 2022 році HMD Global продавала десятки тисяч «розкладачок» у США щомісяця, тоді як глобальні продажі компанії впали. За даними Counterpoint Research, торік майже 80% продажів функціональних телефонів припало на Близький Схід, Африку та Індію.

Але дехто вважає, що цифри пов’язані із поверненням молоді до використання простих моделей, так званих «тупих» телефонів. Експерти прогнозують зростання їх продажів ще на 5% протягом наступних п’яти років.

Light Phone 2
Такі компанії, як Punkt і Light, дотримуються цієї тенденції, продаючи пристрої, орієнтовані на тих, хто хоче витрачати менше часу на соціальні мережі та інші застосунки. На YouTube їх рекламують чимало блогерів.
«Те, що ми намагаємося зробити з телефоном Light, полягає не в тому, щоб отримати «тупий» телефон, а в тому, щоб створити більш продуману модель — преміумкласу, але з мінімальними технологіями», — сказав Джо Холлієр, спіасновник Light.

Джерело: CNBC

Війна наздогнала їх далеко від фронту: Зарізані російським Z-патріотом українці виявились бійцями СВО, котрі проходили реабілітацію у Німеччині після важких поранень

неділя, 28 квітень 2024, 17:43

Хлопці були дуже слабими внаслідок поранень, щоб на рівних відбиватись від кровожерливого рашиста. Убиті росіянином у німецьком містечку Мурнау українці були військовослужбовцями і проходили реабілітацію після поранень. Про це в неділю, 28 квітня, пові...

У Запоріжжі підлітки-акробати зірвались з висоти під час виступу в цирку: Поліція розповіла подробиці

неділя, 28 квітень 2024, 16:15

Правоохоронці встановлюють обставини нещасного випадку в Запорізькому державному цирку. Про це повідомили на сайті Головного управління Національної поліції в Запорізькій області, передають Патріоти України. Ситуація сталася під час виконання гімнастич...