Новий закон про мобілізацію: Що загрожує чоловікам, які не повідомлять ТЦК про зміну місця проживання

Військовозобов'язаним українцям, які не повідомлять до ТЦК та СП про зміну місця проживання, може загрожувати адміністративна відповідальність та штрафні санкції. Йдеться про суму у розмірі близько 25 тисяч гривень. Про це у коментарі OBOZ.UA розповів адвокат Олег Горбачов. Він наголосив, що будь-яка зміна адреси, передбачає, що необхідно оновити дані, передають Патріоти України.

"Якщо я не помиляюсь, 25 тисяч гривень – це штрафна санкція за те, що якщо ти не оновиш дані в разі зміни адреси, не підеш у відповідний військкомат за місцем розташування і не станеш там на облік", – зазначив юрист.

Він підтвердив, що військовозобов'язані можуть вільно змінювати місце проживання в Україні та реєструвати його у ЦНАП. "Однак є обов’язок, він і зараз залишається, навіть до набуття чинності цього законопроєкту, в разі, якщо ти змінюєш місце свого проживання, ти зобов’язаний за новим місцем проживання стати на військовий облік. Тобто ця норма і зараз чинна", – зазначив Горбачов.

Нагадаємо, після набуття чинності нового закону про мобілізацію військовозобов'язані громадяни повинні протягом 60 днів оновити свої облікові дані у територіальних центрах комплектування. У разі невиконання цих вимог військкомати зможуть оголошувати у розшук людей, які не звірили свої дані. На них чекає відповідальність.

Василь Ломаченко здобув дострокову перемогу: відео потужного нокауту

неділя, 12 травень 2024, 12:59

У неділю, 12 травня, український боксер Василь Ломаченко яскраво нокаутував австралійця Джорджа Камбососа та завоював вакантний пояс чемпіона світу за версією IBF у легкій вазі, повідомляють Патріоти України. Поєдинок в австралійському місті Перт закін...

Кара небесна? Росія продовжує йти під воду - в одній з областей затоплено сотні будинків

неділя, 12 травень 2024, 12:23

У країні-агресорці РФ через паводки в Омській області прорвало дамбу. Про це пишуть росЗМІ. Губернатор Омської області Віталій Хоценко повідомив, що вранці, 11 травня, рівень води в річках Іртиш, Ішим, Туй зростає. "Загроза затоплення населених пунктів...