Новий закон про мобілізацію: Стало відомо, хто із жінок може отримати повістку

У новому законопроєкті про мобілізацію є кілька положень щодо мобілізації жінок. Зокрема, умови закону визначають, що жінки можуть піти на службу лише добровільно. Про це йдеться в тексті закону про мобілізацію, передають Патріоти України.

Зазначається, на військовий облік повинні стати деякі категорії жінок, придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком (тобто від 18 до 60 років) і закінчили заклади професійної (професійно-технічної), фахової передвищої або вищої освіти – здобули медичну або фармацевтичну спеціальність.

"Жінки, які мають спеціальність або професію, "споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною в переліку, затвердженому Міністерством оборони України", та придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком, беруться на військовий облік, проте лише за їхнім добровільним бажанням", - йдеться в повідомленні.

Водночас у мирний час вони можуть бути прийняті на військову службу чи долучитись в добровільному порядку (за контрактом) на службу у резерві – це також залежить від самостійного вибору.

Помер відомий український скульптор

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:30

Соцмережі вибухнули скорботними дописами, в яких українці згадують яким був майстер. Зокрема, трагічну звістку підтвердили у Facebook міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, Черкаська міська рада, а також донька митця Олеся Теліженко. Микола Теліжен...

Передвиборча програма звучить дуже спокусливо: У Байдена та Трампа з'явився несподіваний конкурент

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:05

За законами США, президентом країни може стати американець, якому вже виповнилося 35 років. Але ж висловлювати бажання стати президентом законом не забороняється. Про свої наміри очолити Сполучені Штати заявив Броуді Кеньйон зі штату Джорджія, якому не...