Новий закон про мобілізацію в Україні: Прикордонники анонсували зміни в правилах виїзду за кордон

Після того, як новий закон про мобілізацію набере чинності, частині українських чоловіків слід очікувати не тільки штрафів за відмову оновлювати свої дані, але й зміни правил виїзду за кордон. Про це заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко під час брифінгу, передають Патріоти України.

За його словами, уряд має привести нормативні документи відповідно до вимог нового закону про мобілізацію. Тому варто очікувати, що у правила перетину кордону можуть бути внесені зміни.

Демченко зазначив, що Держприкордонслужба поки не знає, чого саме будуть стосуватися зміни. Ймовірно, йдеться про категорію громадян, які мають відстрочку від призову.

«Але зважаючи, що також в статтю 23 Закону України „Про мобілізацію та мобілізаційну підготовку“ були внесені зміни щодо умов відстрочки від призову, то варто очікувати, що певні, хоч і не кардинальні зміни, але можуть бути внесені в правила перетину державного кордону», — попередив речник ДПСУ.

Зазначимо, що з 18 травня в Україні почне діяти новий закон про мобілізацію, яким вносяться деякі зміни у саму процедуру мобілізації.

У новому законі уточнили категорії військовозобов'язаних, яким надається відстрочка та бронювання. Також в Україні запрацює електронний кабінет призовника.

Цифри скоротилися: Естонія повідомила, на які вакансії можуть розраховувати українські біженці

вівторок, 21 травень 2024, 8:22

Через два роки після початку війни майже 33 тис. українських біженців активно показують себе на ринку праці в Естонії. Переважна більшість - молоді працездатні жінки. Більше половини з них мають вищу освіту. Майже кожна друга має неповнолітніх дітей, п...

Що таке "анкета добровольця" у ТЦК і чи обов'язково її підписувати - пояснення

вівторок, 21 травень 2024, 7:56

Юристка Надія Шуляк розповіла, що інколи деякі ТЦК можуть "підсунути" військовозобов'язаному на підпис анкету добровольця. Чи обов'язково її підписувати, Шуляк розповіла для видання "Новини.LIVE". Документи, які треба підписувати:. "Уважно дивіться, що...