НП на Львівщині: Нетверезий військовий-контрактник зарізав старшину

ДБР почало розслідування дій командування військової частини через те, що воно приховало факт злочину.

У Львівській області в гуртожитку військової частини п'яний солдат-контрактник вдарив ножем в живіт колегу. Він помер через добу, не отримавши медичної допомоги, повідомляють Патріоти України.

Інцидент стався 15 лютого. ДБР почало розслідування дій командування військової частини через те, що воно приховало факт злочину і не звернулося за допомогою.

"Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, розпочали досудове розслідування за фактом ненаправлення військовими службовими особами однієї з військових частин у Львівській області до органу досудового розслідування повідомлення про підлеглого, який вчинив кримінальне правопорушення, а також умисного невиконання службових обов'язків, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 426 Кримінального кодексу України)", – повідомили у ГБР.

У разі доведення провини, підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 7 років.

Це ще не кінець! Кліматологиня попередила українців про нові бурі з пилом із Сахари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:45

Пил із Сахари, що долітає до України, рідкісне явище, але воно підпорядковується атмосферній циркуляції. Влітку українцям варто очікувати його повернення. Про це в ефірі телемарафону заявила кліматологиня, фахівчиня в галузі зміни клімату та довгострок...

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...