Обережно, небезпека поруч: Як розпізнати психопатку. Серед жінок виявити діагноз набагато складніше, підкреслюють фахівці

Фахівці підкреслюють, що іноді складно впізнати психопатію в людині, особливо в жінок. Проте вважається, що знайдено ключову рису, яка сприятиме розпізнаванню потенційних носіїв діагнозу, повідомляє IFLScience.

Команда з Університету Нью-Мексико в Альбукерке використала алгоритми відстеження руху голови та проаналізувала відео жінок, які були допитані поліцією. Вони прийшли до висновку, що найбільші психопати виявляють абсолютно нерухому позу голови. Цікаво, що раніше подібні спостереження були зроблені й у чоловіків.

Позиція з нерухомою головою, ймовірно, використовується психопатами для маскування невербальних сигналів, які можуть вказувати на їхню особистість. Дослідники стверджують, що їхня робота є першою, яка позв'язує жінок-психопатів і невербальну комунікацію.

Невербальна поведінка є важливою, але досить мало вивченою формою спілкування, яка може покращити нашу здатність розпізнавати психопатію. Під час дослідження використовувалися інструменти обробки зображень і машинного навчання, що дозволило автоматично визначити рух голови під час інтерв'ю з більш ніж 200 ув'язненими. Дослідники виявили, що чим менше рухів голови, тим вище були оцінки психопатії ув'язнених.

Науковці стверджують, що результати їхнього дослідження сприятимуть виявленню унікальних моделей руху голови, характерних для жінок з високим показником психопатії, зокрема, нерухомості голови під час клінічних інтерв'ю.

Необхідно відзначити, що особи, яких вважають психопатами, часто демонструють такі риси як антисоціальна поведінка, брехливість і відсутність каяття або співчуття. Попередні дослідження показали, що у чоловіків-психопатів спостерігаються "унікальні моделі невербального спілкування", включаючи нерухомість голови під час клінічних інтерв'ю.

До цього моменту залишалося невідомим, чи спостерігаються аналогічні патерни руху голови у жінок із високим рівнем психопатії. Вчені, здається, знайшли відповідь на це питання. Проте вони визнають, що обмеженням їхньої роботи є те, що учасниками були виключно ув'язнені.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...