Обережно, сказ: У столиці киянку атакувала дика лисиця

лисиця

У Голосіївському районі Києва зафіксовано випадок нападу дикої лисиці на людину — тварина ховалася під дошками, а коли її знайшла жінка, покусала. Про це повідомило Головне управління Госпотребслужби України в Києві, зазначають Патріоти України.

Після нападу на свою жертву лисиця зникла, проте вже наступного дня труп тварини привіз на дослідження працівник команди порятунку тварин «Карго».

Тепер медики встановлюють, чи була жінка інфікована. Вона отримує лікування, проте в світі немає специфічної терапії при цьому захворюванні, і жодного випадку одужання людей від сказу ще не зареєстрували.

«З огляду на те, що Київ з усіх боків межує з лісопарковими зонами, які мають численні резервуари збудника сказу, необхідно уважно ставитися до здоров'я власних тварин, а також тих, які проживають поруч. Профілактичні рекомендації прості — не пропускати щеплення домашнім улюбленцям», — попередили епідеміологи.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...