"Об'єднання оскреплених невігласів": Третина росіян не змогли сказати, що таке ООН

При цьому 8% громадян РФ вважають, що такі організації, як ООН, «взагалі не потрібні».

Третина росіян не змогли правильно відповісти на питання, що таке ООН, показало опитування ВЦВГД, проведене в жовтні. Про організацію, яка створена після закінчення Другої світової війни і об'єднує понад 190 країн світу, «чули» 66% громадян РФ, передають Патріоти України.

11% заявили, що «вперше чують» таку назву», 20% не змогли відповісти. 3% запропонували свої варіанти розшифровки абревіатури, найпопулярнішим з яких стало «товариство з обмеженою відповідальністю» (1%).
Досить впізнаваною ООН залишається в Москві і Санкт-Петербурзі, де про її існування знають 82% респондентів. За межами двох столиць, в тому числі в містах-мільйонниках, питання «що таке ООН» викликає труднощі у 19-25% росіян. Ще від 8% до 13% визнають, що «вперше чують» про існування такої структури.
Катастрофічно низькою впізнаваність ООН виявилася серед молоді до 24 років: менше половини (44%) змогли коректно розшифрувати назву організації. 20% «вперше почули» про ООН, а кожному третьому «важко відповісти».
Трохи краща ситуація у віковій групі групі 25-34 роки, де тільки 52% дали правильну відповідь, а 45% або «вперше почули», або відмовилися відповідати. Про те, що Росія є членом ООН, знають 68% росіян, з'ясував ВЦВГД. 13% заявили, що Росії немає серед країн-учасниць організації, а 19% визнали, що або «нічого не знають про це», або «важко відповісти».
При цьому майже половина росіян (48%) пропонують розпустити ООН, замінивши її на «новий формат» співпраці, оскільки в нинішньому вигляді організація, на їхню думку, є «застарілою». 8% вважають, що такі організації, як ООН, «взагалі не потрібні». Найчастіше це 35-44-річні респонденти (11%).
У минулому році, нагадаємо, ВЦВГД з'ясував, що дві третини росіян (67%) вірять в існування таємного «світового уряду». За 4 роки санкцій війни із Заходом їх число виросло в 1,5 рази - в 2014-му таку точку зору поділяли 45% респондентів.

"Консули мають робити все, але": Чалий вказав на нестиковку з припиненням видачі паспортів військовозобов’язаним українцям за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:28

Тимчасове припинення видачі паспортів українським чоловікам призовного віку за кордоном станом на зараз не є законним. Закон про мобілізацію в Україні, в якому передбачено положення про те, що чоловікам для отримання документів потрібно оновити свої ві...

Сумнівний крок: Експерт пояснив, які обмеження чекають на українців призовного віку за кордоном і як їм діяти

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:50

Чоловіки призовного віку, які перебувають за кордоном, для будь-якої взаємодії з державними органами тепер мають повертатися до України. За кордоном наразі недоступні будь-які консульські послуги, окрім видачі документа для повернення. З точки зору пра...