Обіграли Боснію і Герцеговіну: Збірна України пробилася до фіналу плейоф відбору на Євро-2024

Збірна України обіграла команду Боснії та Герцеговини в півфінальному матчі плейоф відбору до Євро-2024. Поєдинок на стадіоні "Біліно Поле" у боснійському місті Зениця завершився з рахунком 1:2, повідомляють Патріоти України.

У першому таймі зустрічі обидві команди створили обмаль гольових моментів, не завдавши жодного удару у площину воріт.

На старті другого тайму боснійці зуміли вийти вперед. На 57-й хвилині Амар Дедич прострілив з правого кута штрафного, а Денніс Хаджикадунич перед воротарським підставив ногу, відправивши м'яч у дальній кут. Однак автогол записала на захисника української збірної Миколу Матвієнка, який намагався завадити взяттю воріт.

Проте наприкінці гри команда Сергія Реброва оформила видовищний камбек. На 85-й хвилині рахунок зрівняв Роман Яремчук, який вийшов на заміну і в центрі штрафного замкнув простріл Юхима Коноплі.

На 88-й хвилині українці вирвали перемогу. Артем Довбик головою замкнув навіс з лівого флангу від Яремчука.

Таким чином, збірна України пробилася до фіналу плейоф відбору на Євро-2024, де у вівторок, 26 березня, в польському Вроцлаві зіграє вирішальний матч за вихід на чемпіонат Європи з Ісландією, яка в іншому півфіналі обіграла Ізраїль з рахунком 4:1.

Завершення анекдотичної ситуації з недокомунізованим топонімом: У Києві проспект Правди перейменували на честь Євросоюзу

четвер, 9 травень 2024, 5:58

У Подільському районі Києва проспект Правди перейменовано на честь Європейського Союзу. Таке рішення ухвалили в середу, 8 травня, на пленарному засіданні III сесії Київської міської ради IX скликання, повідомляє преслужба Київради. . "Проспект Правди ...

Осмислення досвіду поколінь: Британські науковці визначили найзвабливіші жіночі танцювальні рухи. Результати здивували всіх (відео)

четвер, 9 травень 2024, 5:40

В експерименті взяли участь 39 жінок, яким було запропоновано станцювати під хіти Роббі Вільямса. Зафіксувавши їх рухи на відео і перетворивши їх на 3D-анімацію, вчені створили ролик, який показали гетеросексуальним чоловікам і жінкам.