Обікрали школу: Російські окупанти залишили "послання" українським дітям на шкільній дошці (фото)

Український журналіст Володимир Рунець опублікував фотографії ще з одного звільненого українською армією міста Катюжанка Київської області, передають Патріоти України.

На одній з них напис на класній дошці в місцевій школі. Як повідомляється, саме сюди командувач російським східним військовим округом Олександр Чайко прилітав 24 березня вручати нагороди окупантам.

"На фото - напис, який російські злочинці залишили українським дітям на класній дошці, коли бігли. Сама школа в Катюжанці розграбована - вкрали все. Від дитячих ноутбуків до дорогого кухонного обладнання. Вивезли навіть кухонні столи з нержавійки", – повідомив Рунець.

Вчителі та директор школи Микола Нікітчик кажуть, що подібні тексти були написані на дошках відразу в декількох класах.

Тим часом цивільних городян окупанти розстрілювали прямо на вулицях. А потім убитих дозволили поховати на шкільному подвір'ї.

"Похованих хаотично людей в селі багато. Потроху поліція виробляє ексгумацію і ідентифікує. Найстрашніше, що я бачив у житті, коли родичі розпізнають напіврозкладені, розстріляні тіла близьких", – йдеться в повідомленні.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...