Обіцяв "дуже вигідні умови": У Польщі шахрай з України "кинув" на гроші двох співвітчизників

У Польщі в місті Бельсько-Бяла двох українців обдурили, коли ті намагалися обміняти гроші. Про це повідомляється на сайті поліції, передають Патріоти України.

Відомо, що постраждалих обдурив той самий шахрай. Перший раз він ошукав людей влітку 2022 року, вдруге він вчинив подібним чином у грудні 2022-го.

Зловмисник обіцяв обміняти гривні на польські злоті за більш вигідним курсом, ніж пропонують в обмінниках. Але після того, як отримав гроші від українців, переставав виходити на зв’язок.

Шахрай видурив у людей майже 5500 злотих (майже 47 тисяч гривень). Правоохоронцям вдалося встановити особу шахрая й вже затримали його. Ним виявився 22-річний чоловік, також громадянин України. Йому загрожує до 8 років тюремного ув'язнення.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Чи будуть забирати в ухилянтів водійські права: Юрист пояснив усі нюанси

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:28

Відповідно до нового закону про мобілізацію, ухилянтів можуть тимчасово обмежувати у праві керувати транспортом. З відповідним позовом до суду звертатимуться ТЦК та СП, передають Патріоти України. Юрист практики військового права ЮК "Приходько та партн...